Chudák Stanislav "Vinnetou" Fišer: Kolaps! Pochopil, že již nemůže hrát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chudák Stanislav "Vinnetou" Fišer: Kolaps! Pochopil, že již nemůže hrát!

Stanislav Fišer bohužel s divadlem končí. Zdraví mu již nedovoluje pokračovat
Stanislav Fišer bohužel s divadlem končí. Zdraví mu již nedovoluje pokračovat (Aha! – David Kundrát)

Skvělý herec a nezapomenutelný hlas náčelníka Apačů čelí další osudové ráně. Stanislav Fišer (81) se vypořádal se zhoubnou rakovinou hrtanu. Přesto, že nadále mohl mluvit jen za pomocí přístroje, své lásky k hraní v divadle se nedokázal vzdát a pokračoval v herecké kariéře. Nyní zkolaboval přímo na jevišti a přetrvávající závratě mu nedovolí návrat na prkna, která znamenají svět.

Sám se v minulosti vyjádřil, že je to právě hraní v divadle, co ho drží při životě. Role vdovce Clarence v představení Divadla ABC byla bohužel jeho poslední. "Měl jsem velké závratě a ty pokračovaly i v dalších dnech. Pochopil jsem, že už nemůžu hrát, řekl Blesku nemocný herec a dodal: "Znovu jsem onemocněl, už to prostě nejde, abych vystupoval."



Jeho roli v představení Drž mě pevně, miluj mě zlehka převezme jeho kamarád a kolega Lubomír Lipský (90). Ostatní kolegové Fišerovi stejně jako my drží palce. "Vím, že kvůli závratím skončil v divadle, Standa to nese statečně, všichni na něj myslíme, řekl Dalimil Klapka (80). Svůj vzkaz zaslala i Gabriela Vránová (75): Vzpomínám, jaké nádherné role hrál, a jak nádherně daboval Vinnetoua. Myslím na něho každou chvíli. Standíku, bojuj!"



Autor:  moc

Přečtěte si
lukreciaborgia
3. 10. 2013 • 13:02

pro filuska 77-právě že na takové přestárlé legendy chodí pár lidí co si je pamatují ještě za Husáka,divadla za to dostávají milionové granty a pak lístky třeba rozdávají po firmách a jako dary,.Tyto legendy už mladým nic neříkají,neznají jejich filmy,hry,ani dabování.A tito umělci-legendy nikdy za Husáka neplatili pojištění,nemocenskou,nic.Takže co vydělali,to prohýřili,výsledkem jsou jejich důchody,na které si stěžují.

lukreciaborgia
3. 10. 2013 • 12:48

Na mně by nešel nikdo,protože nejsem herečka.Ti herci o kterých mluvím byli legendami,nikdo jim to nebere.Jak sama píšu,hráli hezky,hráli hodně,hráli výborně,připravili nám mnoho hezkých chvil,ale všechno má své meze.Už nechci trpět v hledišti s diváky ,jestli Jirásková na jevišti spadne,nebo jestli Hlaváčovou přivezou na vozíčku .Hrozně jsme se v hledišti styděli za Jiráskovou,která se se svými 40 kg sotva držela na nohou.Vozili na vozíku Horníčka,Sováka a jiné herce.Co na to režisér??Toto jsou tragédie!! pro filuska 77

filuska77
3. 10. 2013 • 10:34

Ti herci, o kterých mluvíte, byli a jsou legendami. Lidé na ně rádi chodili a to je přeci hlavní. Na Vás by nešel nikdo i když jste mladý/á a jako jura.

wellnes.top
3. 10. 2013 • 10:31

oughweed: souhlasím, perfektně a výstižně napsané!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.