Fotky a obrazy už jsou okoukané, Jan Saudek vydělá majlant jinak: Začal tvořit šperky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Fotky a obrazy už jsou okoukané, Jan Saudek vydělá majlant jinak: Začal tvořit šperky!

Saudkovy náhrdelníky z duhových kuliček.
Saudkovy náhrdelníky z duhových kuliček. (ČTK – Veronika Šimková)

Fotograf Jan Saudek (77) se rozhodl, že znovu vydělá majlant! Poté, co vyhrál soudní spor o licenční smlouvu, který vedl proti společnosti Saudek.com své bývalé partnerky Sáry Saudkové (45) a vlastního syna Samuela (46), se vrhl na výrobu vlastních šperků!

Jeho první kolekci tvoří dvanáct pestrobarevných skleněných náhrdelníků, které doplňují náušnice nebo náramky. Saudek všechny nejprve nakreslil a pak i sám vyrobil. „Snažil jsem se, aby to všechno připomínalo jednoduchost, barevnost a zářivost mladých let,“ řekl umělec, jehož šperky budou k dostání v třiceti prodejnách po celém Česku v cenách od 1200 do 2000 korun.

Základ tvoří jemný náhrdelník s názvem Duhovky. „Duhová kulička mě pronásleduje dodnes. To  byla kdysi před válkou velká vzácnost. Teď je to dosažitelné, ale všichni jsme formováni tím, co zažijeme v dětství,“ přiznal se k inspiraci z dětství Saudek.



Přečtěte si
marieelle
21. 9. 2012 • 11:01

ale jeho životní filkozofie, to volnosexařství vzala za své..... člověk se bez citu neobejde ,a neměl by být velkým egoistou.Nastává pak prázdno a to nevyplní nic, protože být sám se sebou je málo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.