Dagmar Havlová poprvé od smrti manžela Václava: Zdravím z Hrádečku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dagmar Havlová poprvé od smrti manžela Václava: Zdravím z Hrádečku!

Duben 2012 - Usměvavá Dagmar na místě, které pro Havla znamenalo nejvíc.
Duben 2012 - Usměvavá Dagmar na místě, které pro Havla znamenalo nejvíc. (www.havlova-veskrnova.com)

Od prosince, kdy tady zesnul exprezident Václav Havel (†75), se na jeho chalupě v Hrádečku na Trutnovsku nehnulo ani smítko. Tak to alespoň popisují místní, kteří tvrdí, že sem nejezdila ani vdova Dagmar Havlová (59).

„Po jeho smrti sem přestala jezdit úplně. Nikdo ji tu od té doby neviděl. A to jí to teď tady patří,“ řekli Aha!. Bývalá první dáma ale všem kritikům vytřela zrak, když na své stránky dala fotky, jak před bývalým útočištěm disidentů pózuje.

Havlová strávila včerejšek na místě plném krásných a zároveň smutných vzpomínek. Na Hrádečku se totiž Havel posledních několik let neúspěšně zotavoval a nakonec zde loni v prosinci podlehl těžké nemoci.

Svojí návštěvou ale také reagovala na zvěsti, které se šířily Trutnovskem o tom, že se chystá Václavův »existenciální domov« prodat. A to za rovných 20 milionů korun! „Podle mě paní Dagmar Hrádeček nikdy neprodá. Jsem o tom přesvědčená,“ řekla Aha! exprezidentova bývalá tajemnice Sabina Tančevová.

Totéž lidem vzkázala i Havlová. „Mohu vás ujistit, že k tomu v žádném případě nikdy nedojde, neboť je mi Hrádeček, stejně jako byl mému manželovi, velmi drahý, a dokonce vás odtud, z Hrádečku, právě teď zdravím,“ prohlásila.

Místo toho, aby »nevelkou« nemovitost zpeněžila, věnuje se jejímu zkrášlování. Kromě křížů, květin, tibetských vlajek a pohřebních svíček, které zanechávají před branami fanoušci jejího zesnulého manžela, se totiž o Velikonocích Hrádeček skvěl svátečními barvami. Vchod do domu ozdobila pomlázka s kraslicemi, pestrá vajíčka dokonce pokryla moderní konstrukci na zahradě.

Podle zjištění Aha! pečuje o chalupu v nepřítomnosti paní Dagmar správce...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.