Dagmar Havlová: Jezdí s přelepenou SPZ! Trest: Pokuta a zákaz řízení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dagmar Havlová: Jezdí s přelepenou SPZ! Trest: Pokuta a zákaz řízení!

Luxusní limuzína měla přelepenou část poznávací značky.
Luxusní limuzína měla přelepenou část poznávací značky. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek)

Přestupek proti zákonu! Pokuta v řádech tisíců! A také zákaz řízení! Tak by zněl verdikt nad přelepenou poznávací značkou, kterou se »pyšnil« luxusní vůz BMW bývalé první dámy Dagmar Havlové (59). Předevčírem, na den jejích narozenin, Dagmar v této černé limuzíně celý den vozil její osobní řidič.

A měl by mít tuze černé svědomí, protože měl velké štěstí, že ho nechytila policie. Ta by mu totiž mohla zakázat další jízdu.

„Pokud by policisté zjistili porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích, oznámili by přestupek správnímu orgánu. Policisté mohou v této souvislosti využít oprávnění zakázat řidiči další jízdu,“ uvedla pro Aha! Veronika Hodačová z  Policejního prezídia ČR. A tím by řidičův postih neskončil.

Fotografie jasně ukazuje na porušení zákona, v němž se doslova píše: „Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v provozu na pozemních komunikacích řídí vozidlo, jehož tabulka registrační značky je zakryta, nečitelná nebo upravena anebo umístěna tak, že je znemožněna nebo podstatně ztížena její čitelnost.“

Tentýž zákon pak vyměřuje i pokutu, která hříšníkovi hrozí, a sice v rozmezí od 5000 Kč do 10 000 Kč, a zákaz řízení na dobu od šesti měsíců až do jednoho roku.



Autor:  ajd

Přečtěte si
xcarodejka
25. 3. 2012 • 11:41

a ta přelepená značka musí dojít postihu. Rádi bychom o tom slyšeli ve zprávách.....Ona by neměla důvod se maskovat, ať žije tak, aby se za to nemusela stydět.

ivoadler
25. 3. 2012 • 10:53

to projde. Spravedlnost mžourá na jedno oko.

Shelby16
24. 3. 2012 • 20:54

ještě otázka je s tím přelepováním SPZ-ky sledovala ? Kdyby to udělal kdokoliv z nás na svém autě, tak bychom za ten přečin tvrdě zaplatili, takže bude potrestána i ona ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.