Dagmar Havlová: Zaútočila na vládu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dagmar Havlová: Zaútočila na vládu!

Vdova Dagmar má radost z šeku...
Vdova Dagmar má radost z šeku... (Reprofoto ČT)

Měla to být jen dražba obrazů známých osobností na podporu mentálně postižených. Vdova po exprezidentovi Václavu Havlovi Dagmar změnila své první veřejné vystoupení k přejmenování ruzyňského letiště v útok na vládu!

S kritikou se Dagmar vytasila v momentě, kdy jí organizátor dražby předal šek pro nadaci Vize 97 na 750 tisíc korun po prodeji Havlova obrazu. „Tyto peníze budou použity pro mentálně postižené děti, dospělé a seniory. To by Václava Havla určitě potěšilo. A mě to potěšilo samozřejmě také,“ řekla podle očekávání Havlová.

Jenže pak se nadechla a se zlobou v hlase pokračovala: „Co mě tolik netěší a jsem z toho trošku smutná, je fakt, že vláda stále váhá připojit jméno Václav Havel k pražskému letišti. Myslím si, že v zahraničí je celkem běžná věc, že letiště je pojmenováno po velkém státníkovi, jakým Václav Havel opravdu je,“ rýpla si Havlová, která se dosud k tomu nápadu nevyjadřovala.

S iniciativou přišel režisér Fero Fenič. Pod peticí je podepsáno 82 427 lidí včetně řady známých osobností.

SOUHLASÍTE S DAGMAR? NEBO MÁTE JINÝ NÁZOR? NAPIŠTE NÁM HO DO DISKUZE POD ČLÁNKEM!

Vybrané příspěvky budou uveřejněny ve středečním tištěném Aha!.

Havlův Bílý kůň ve vesmíru: Prodán za 1,5 milionu!

Malou olejomalbu Bílý kůň ve vesmíru Václav Havel namaloval v roce 1982. Po revoluci měla hned několik majitelů, po neděli však bude zdobit zřejmě kancelář šéfa firmy Skex, který za něj zaplatil rovných 1,5 milionu.

Polovina připadne fondu Vize 97, druhá fondu Trebbia. Převládající bílá barva na obraze má symbolizovat čistotu, kůň svobodu.

„Toto není jediná malba Václava Havla. Už když byl malý, kreslil nádherné obrázky. A dokonce navrhoval, jak má vypadat přestavba Pražského hradu, když tam nastoupil,“ řekla Dagmar Havlová chvíli poté, co za obraz převzala peníze.



Autor:  ex

Přečtěte si
liwa
24. 3. 2012 • 16:15

...mi nedáš Vlasto?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.