S čerty nejsou žerty: Vladimír »Máchal« Dlouhý se při natáčení zamiloval do princezny Adélky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

S čerty nejsou žerty: Vladimír »Máchal« Dlouhý se při natáčení zamiloval do princezny Adélky

Dana Bartůňková
Dana Bartůňková (TV Nova, ara)

Jednu z nejpopulárnějších českých pohádek, které se tradičně vysílají o vánočních svátcích, si televize Nova schovala až na Nový rok! Co se stalo s hrdiny filmu režiséra Hynka Bočana S čerty nejsou žerty? Kdo se do koho zamiloval? A kde se natáčely pekelné jeskyně, v nichž dnes sídlí motorkářský klub?

Zatímco z představitelů dvou hlavních mužských rolí – Vladimíra Dlouhého a Ondřeje Vetchého – se staly hvězdy, herečky, které oblékly princeznovské šaty, divákům zmizely z dohledu. Na natáčení pohádky však všichni zúčastnění vzpomínají rádi i díky tomu, že mezi Dlouhým a jeho filmovou vyvolenou zajiskřil romantický plamínek!

„Mirek byl charismatický a hrozně milý,“ prozradila nedávno Monika Pelcová, která půvabnou princeznu Adélku hrála. „Monika se do Mirka Dlouhého zamilovala, dlouho po natáčení si ještě dopisovali,“ dodává Dana Bartůňková, její filmová sestra.

Natáčení bylo prý velmi složité, protože probíhalo na celé řadě lokací, mezi kterými štáb musel putovat. Pohádkový zámek stál v Průhonicích u Prahy, vojenský statek v Praze-Jinonicích, schody do pekla u skalního hradu Sloup a peklo samotné v uměle vyhloubených pískovcových jeskyních u České Lípy. V současné době zde najdeme drsný motorkářský klub s názvem Pekelné doly.

A místo, kde si kaprál Petr Nárožný zlomil šavli, najdeme u zříceniny hradu Rotštejn v Klokočských skalách u Turnova.

Jasno zpočátku nebylo ani co se týče obsazení. Hlavní »záporačku«, vypočítavou Dorotu Máchalovou měla hrát původně herečka Jana Dítětová, po přečtení scénáře však usoudila, že se na roli nehodí.

Nakonec si usmlouvala roli dobrotivé babičky a na její místo nastoupila Jaroslava Kretschmerová. Vladimír Dlouhý zase kvůli roli musel navštěvovat kurzy historického šermu.

Co se stalo s pohádkovými hrdiny?




Přečtěte si
opportunity
30. 12. 2011 • 16:14

Ti už dávno hvězdami byli!

zdepa
30. 12. 2011 • 15:44

převážně nevzdělanci se značným odporem ke vzdělání od dětských let. Jejich IQ se rovněž projevuje v jejich v častém slaboduchém zamilovávání do partnerů/partnerek i na úkor svých rodin. Snaží se kopírovat své americké vzory??

pea.p
30. 12. 2011 • 13:27

To není nic proti ničemu. Vladi-mír. Tz.že mu doma můžou říkat stejně tak Vláďa jako Míra-Mirek. Záleží na tom, jak to komu vyhovuje.

fizi
30. 12. 2011 • 12:44

Tak do koho se tedy zamilovala?Znám Michala a Vladimíra Dlouhé,ale kdo je Mirek? Máte v tom bor.del. Jinak PF 2012 všem!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.