Pejsek Havlových: Musí na chemoterapie! Život mu zachraňuje VIP veterinář | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pejsek Havlových: Musí na chemoterapie! Život mu zachraňuje VIP veterinář

Boxerka Alma nyní podstupuje chemoterapie.
Boxerka Alma nyní podstupuje chemoterapie. (Aha! – Marek Pátek)

Dagmar Havlová (58) bojuje kromě starostí o manžela, exprezidenta Václava Havla (75), i s vážnou nemocí své milované fenky německého boxera!

Teprve dvouleté Almě totiž diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlin. Pejsek už má za sebou první chemoterapie a jen pejskaři mohou pochopit, s jakými obavami Dagmar hledí do budoucna...

Smutnou zprávu oznámil sám exprezident. „Dagmar má opravdu jiné starosti teďka, protože nám umírá pejsek,“ odpověděl Havel na otázku, co dostal od manželky k nedávným pětasedmdesátinám. „Takže je u něj a já tam hned teď musím volat a zjistit, jaká je situace,“ dodal.

Almu si Havlovi pořídili poté, co na jaře roku 2009 zemřela Havlové desetiletá fenka Madla a o dva roky dříve i patnáctiletá Sugar.

U Almy, která sotva odrostla štěněčímu věku, je její onemocnění o to smutnější. Paní Dagmar se však nevzdává. Podle všeho léčba zatím zabírá i díky příznivému věku Almy.

„Pejsek už je v lepším stavu, je jí lépe, takže Havlovi věří, že bude zase v pořádku,“ říká tajemnice nadace někdejšího prezidentského páru Sabina Tančevová.

Známý veterinář prominentních mazlíčků Jan Herčík, který se o Almu stará, však nechce prozrazovat žádné další podrobnosti. „Je to můj pacient, a informace o jeho zdraví patří pouze majiteli,“ krčí rameny Herčík.

Rakovina lymfatických uzlin je u psů, ostatně stejně jako u lidí, neoperovatelná a u boxerů je považovaná za výjimečnou. Častěji trpí problémy s páteří či srdcem.



Přečtěte si
jesie
19. 10. 2011 • 09:47

Nemáš pravdu, já sice Havlovi nemusím, ale Ďulu dali té paní, co se o ní starala ještě za života paní Olgy a to proto, že si Veškrnová přivedla svoje dvě boxerky a ty se navzájem nesnesly. Pro Ďulu to bylo vysvobození, protože by jí boxerky asi usurpovaly. Havel do konce života kníračky platil této ženě " alimenty".

zamlzena
12. 10. 2011 • 16:41

někdo nenadělá "moc tentování" a jiný se dlouho trápí. každé zvíře má jiný charakter, jako lidi,a nemusí jít jen o psa/ Každé zvíře, které si ochočíte je člen rodiny. Jsme lidi různí a někdo asi neví, o čem tedˇ mluvím.

tenerife
12. 10. 2011 • 14:22

Je mi pejska moc líto a vím,co těď prožívají,nám před půl rokem také zemřela fenka bígla,bylo to jak úder z čistého nebe do týdne se ztratila,docela to s námi zamávalo,myslím si,že jakmile jsou tyto problemy i VIP veterináři jsou na tu hnusnou chorobu krátcí,tím nechci hanět práci MVDr. Herčíka.

dandova
12. 10. 2011 • 13:48

na tohle přece není nutný VIP veterinář.

gabi50
12. 10. 2011 • 12:57

je mi samozřejmě líto,ale nechápu,že s jedním nadělají tolik cavyků a přitom Ďulu odkopli oba jako prašivou

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.