Rytmus má problém: Jeho píseň Je*e musí zmizet z rádií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rytmus má problém: Jeho píseň Je*e musí zmizet z rádií!

Rytmus to tentokrát přehnal...
Rytmus to tentokrát přehnal... (TV Nova)

Na každého jednou dojde... Rapper Rytmus (34) tak dlouho provokoval vulgárními texty, až se jeho píseň Je*e stala nežádoucím zbožím.

Rytmusovi dosud vše procházelo a jeho kontroverzní tvorbu dramaturgové rádií tolerovali. Obrat ovšem nastal ve chvíli, kdy si na slovenského rappera, který sedí v porotě SuperStar, začali stěžovat posluchači. Jejich rozhořčené reakce už zaznamenaly mediální rady v Česku i na Slovensku.

»Závadnost« písně Je*e je už podle názvu evidentní a rádia tak riskují vysoké pokuty. Na Slovensku mohou díky Rytmusovi přijít o 16 tisíc korun za každé odvysílání jeho písně.

„Rytmus je jako interpret jednoznačným fenoménem pro mladé posluchače a zároveň má tento song obrovský hitový potenciál,“ uvedl serveru Čas.sk programový ředitel Rádia Europa 2 Juraj Volentics. Necenzurovaná verze Rytmusovy písně zde však nezazní před 22. hodinou.

Ostatní slovenská radia jsou opatrnější a Rytmuse ze svých playlistů pro jistotu úplně vyřadila.

Česká Rada pro vysílání je k tvorbě Rytmuse vstřícnější. „Píseň od Rytmuse je autorské dílo, které je vlastním vyjádřením autora. V posuzování autorského díla jsou hranice vnímání posunuty, jelikož je zde použita nadsázka, ironie a určitá míra provokace. V případě písně od Rytmuse se jedná o dílo, které obsahuje slovo »jebat«  ve významu »bláznit«, »dělat nesmysly«, nejedná se o výraz pro sexuální aktivitu,“ píše se v podkladech k rozhodování rady podle serveru Mediar.cz



Autor:  cam

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.