Pearl Jam ovládnou Sazka Arenu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pearl Jam ovládnou Sazka Arenu

Už zítra v pražské Sazka Areně vystoupí americká hudební legenda Pearl Jam.
Už zítra v pražské Sazka Areně vystoupí americká hudební legenda Pearl Jam.

PRAHA – Americká hudební legenda Pearl Jam se po šesti letech vrací do Prahy. V pátek se totiž představí v rámci svého turné k desce v Sazka Areně. Hudebníci z amerického Seattlu uvedou své nové, v pořadí již osmé, studiové album.


Pořadatelská agentura Interkoncerts přiváží Pearl Jam do Prahy již potřetí. Poprvé se ukázali českým posluchačům v roce 1996, podruhé při propagaci své nahrávky Binaural v roce 2000. Vedle Nirvany či Sundgarden jsou Pearl Jam jedním z nevýraznějších nositelů hudebního stylu grunge. Stylu, který v sobě kombinuje punkovou výbušnost, beatnickou volnost a pohrdání komercí. Nirvanu ukončila kulka, kterou si její zpěvák Kurt Cobain prostřelil hlavu v roce 1994. O tři roky se rozpadli i Soungarden. Pearl Jam je tedy poslední z této hvězdné grungeové trojice, kterou můžete naživo slyšet.

Kapela se po vzoru irských U2 věnuje také životnímu prostředí, v létě věnovali sto tisíc dolarů ekologickým organizacím na zlepšení klimatu. Pearl Jam vznikli v roce 1991, a od té doby prodali přes 60 milionů kopií svých alb.


Autor: Vojtěch Kristen
Foto: Pearl Jam

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.