Oceněná Eliška Balzerová (61): Jsem už stará bába! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Oceněná Eliška Balzerová (61): Jsem už stará bába!

Eliška Balzerová sošku Českého lva za vedlejší roli ve filmu Ženy v pokušení přebrala z rukou Martina Huby.
Eliška Balzerová sošku Českého lva za vedlejší roli ve filmu Ženy v pokušení přebrala z rukou Martina Huby. ( Aha! – David Kundrát, Martin Hykl)

Herečka Eliška Balzerová (61) konečně vystoupila ze stínu role doktorky Čeňkové, kterou hrála v Nemocnici na kraji města.

Role umírající herečky Vilmy v komedii Ženy v pokušení jí vynesla Českého lva za vedlejší roli – a hlavně velkou popularitu. Balzerová totiž skončila první v anketě o nejoblíbenější českou herečku.

Rolí Vilmy jste mnohé šokovala. Neustále jste řešila sex, ženský pohlavní orgán a také jste se odhalila – konkrétně kvůli snímku, který je ve filmu na titulní straně knihy o vaší osobě.

„Ono to nebylo těžké, protože já jsem měla dobrého fotografa a věděla jsem, co se ode mě žádá. Dokonce jsem vyvolala takovou bouři, že jsem se stala vzorem pro ženy ve zralém věku a ty se také nechaly nafotit... Možná se v našem národě zvedla nějaká vlna statečnosti nebo odvahy ukázat, že za něco stojíme a že k něčemu ještě jsme!“

Kam si svého prvního Českého lva doma dáte?

„Víte, my jsme se před dvěma měsíci přestěhovali, takže mám ještě nějaké věci v krabicích, ale jedna polička už tam je nachystaná. Na té stojí několik cen – zajímavé je, že jsou to všechno zvířata. Já tam mám Bambi, kterého jsem dostala kdysi ještě v západním Německu za Nemocnici na kraji města. Mám tam taky televizní cenu Elsa a teď ještě přibude ten těžký Český lev. Doufám, že to ta polička unese...“

Proč jste se nazvala při děkovné řeči »starou bábou«?

„Protože ke mně byli při natáčení Žen v pokušení vlídní a dávali mi takové podmínky, že to opravdu nebylo namáhavé. Ačkoliv mohlo být – ranní vstávání, natáčení dlouho do noci... Točili jsme třeba do šesti do rána, kdy už zpívali ptáci. A kameraman byl taky moc vlídný, že mě třeba hezky nasvítil...“

Ale s tou křišťálovou cenou, co máte v ruce, už se jako »stará bába« necítíte?

„Dneska ne. Dneska se cítím jako mladá holka...“ (směje se)

 

Přečtěte si
winterfreshka
7. 3. 2011 • 12:25

I film.Dáma,která dokáže stárnout a nenudí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.