Moderátor Larry King skončil po 25 letech: Kšandy pověsil na hřebík! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Moderátor Larry King skončil po 25 letech: Kšandy pověsil na hřebík!

Larry King: Kšandy nikdy neopomněl.
Larry King: Kšandy nikdy neopomněl. (ČTK/AP, ara)

Ve čtvrtek rozřízl chraplavý baryton chlapíka, který kouří tři krabičky cigaret denně, ticho naposledy. Legendární americký moderátor Larry King (77) pověsil své kšandy na hřebík. Ještě předtím ale odvysílal svou defi nitivně poslední show!

Jak se pozná významný moderátor? Když ohlásí konec své show, všechny světové celebrity se seřadí do fronty a způsobně čekají na poslední rozhovory.

Říci sbohem Kingovi zatoužily hollywoodské hvězdy Al Pacino (70), Barbra Streisand (68) i význační politici – prezident Spojených států Barack Obama (49), bývalý prezident USA Bill Clinton (64) či ruský premiér Vladimir Putin (58), který moderátora pozdravil slovy: „ Je tu jenom jeden Král. Ať žije Král!“.

King během 25 let odvysílal pro televizní stanici CNN 6000 show. Celkem vyzpovídal 50 000 hostů, mezi nimi byli i Češi Miloš Forman (78) a Karolína Kurková (26). Právem se tak může pochlubit zápisem v Guinnessově knize rekordů jako moderátor, který působil nejvíce let ve stejné show stejné televize. Jaké osobnosti mu utkvěly v paměti?

„Nejlepší rozhovory jsem vedl s Frankem Sinatrou (†83) či Billem Clintonem. Měli v sobě vášeň, smysl pro humor i trochu hněvu,“ bilancoval ve čtvrtek moderátor. I přes Larryho charisma zájem o jeho pořad klesal.

Objevila se ale také spekulace, že CNN, u níž Larry začínal za nástupní plat 4 miliony Kč ročně, dala pořadu stopku kvůli jeho soukromým problémům. Kingovo osmé manželství s Shawn Southwickovou (51) spělo k rozvodu kvůli aférce, kterou měl s její mladší sestrou. Shannon se dokonce pokusila otrávit pilulkami. Teď jsou opět spolu.

Moderátor ale fanoušky ujistil, že v televizi úplně nekočí: „Děkuji vám. A namísto sbohem raději na shledanou,“ řekl na závěr.

U Larryho se střídala jedna známá postava za druhou. V tomto případě Sharone Stone.

Posledními hosty byli jeho nejbližší: manželka Shawn a synové Chance (11) a Cannon (10).

Od Ziegera ke Kingovi

Larry King se narodil v Brooklynu v roce 1933 jako Larry Zieger. Vyrůstal v chudobě. Své první brýle dostal od města New York. Drátěné pro chudáky. Od té doby si už žádné drátěné brýle nenasadil. V roce 1957 začal vysílat svou první show v rádiu. Jeho šéfovi se zdálo jméno Zieger divné. Larry pohlédl na noviny rozložené na šéfově stole, v nichž byl inzerát na King´s Liquors (Královské likéry). A jméno bylo na světě!

Perly Larryho Kinga

  • „Pokud člověk v něčem uspěl a tvrdí, že v tom štěstí nehrálo žádnou roli, tak akorát lže sám sobě.“
  • „Prý mám hodně chraplavý hlas, ale víte, že jsem si toho nikdy vlastně ani nevšiml?“
  • „Proč jsem se sedmkrát rozvedl? Když jsem se ptal astrofyzika Stephena Hawkinga, čemu na světě nerozumí, zmínil ženy. Pokud jim nerozumí nejchytřejší člověk planety, jak bych jim mohl rozumět já?“
  • „Nejtěžší bylo loučení s redakčním štábem. Vlastně jsem ty lidi připravil o práci, a oni přesto plakali, protože odcházím, a ne kvůli ztrátě zaměstnání.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.