Olga Blechová-Matušková - Největší láska Waldova života! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Olga Blechová-Matušková - Největší láska Waldova života!

Waldemar Matuška se svou osudovou ženou Olinou.
Waldemar Matuška se svou osudovou ženou Olinou. (Aha! – Dalibor Puchta, ara )

PRAHA – Když Waldemar Matuška (†76) před týdnem umíral na americké Floridě, mohl odejít s vědomím, že za svůj život stihl vše, co chtěl. A zemřel šťastný! Po boku mu totiž seděla ta, kterou miloval nejvíce. Olga Blechová-Matušková (60), žena, která zastínila celou plejádu Matuškových předchozích milenek a známostí. A že se jich na idol šedesátých a sedmdesátých let lepilo!

PRAHA – Když Waldemar Matuška (†76) před týdnem umíral na americké Floridě, mohl odejít s vědomím, že za svůj život stihl vše, co chtěl. A zemřel šťastný! Po boku mu totiž seděla ta, kterou miloval nejvíce. Olga Blechová-Matušková (60), žena, která zastínila celou plejádu Matuškových předchozích milenek a známostí. A že se jich na idol šedesátých a sedmdesátých let lepilo!

Matuška byl typ lamače dívčích srdcí, romantický kovboj s uhrančivým pohledem a charismatickým zjevem. Mohl mít každou, na kterou si ukázal prstem. Jeho životem prošla řada žen, ženatý byl celkem třikrát a měl čtyři děti. Vychoval však jen syna Waldemara juniora (32) – ty ostatní mu osud sebral. Které ženy do Matuškova života zasáhly nejvíce?

Zpěvákovou první manželkou byla Jiřina Šťástková. Vzal si ji na začátku padesátých let minulého století, když mu bylo osmnáct. Zpočátku vztah dvou nezkušených mladých lidí vypadal šťastně, dokonce se jim narodila dvojčátka, jenže pak udeřil osud a stala se tragédie. „Když bylo dvojčátkům několik měsíců, tak s nimi odjeli do nemocnice na očkování. Někdo z lékařů ale udělal strašlivou chybu. Obě holčičky totiž kvůli tomu nepovedenému očkování těsně po sobě zemřely,“ prozradil deníku Aha! jeden z tehdejších Matuškových přátel a strašnou tragédii potvrzuje i zpěvákova dlouholetá pěvecká kolegyně Eva Pilarová. Zdrcení rodiče se se smrtí svých dvou andílků nikdy nesmířili a po čase se rozvedli. „Měli za sebou tolik osudových ran, že ten kříž spolu dál nemohli nést. Ani moje narození je nezachránilo. Ta úmrtí na nich zanechala hrozné stopy. Strašně je drtilo, že lékaři se snažili pochybení tutlat a oficiálně se ke smrti sestřiček nikdy nevyjádřili,“ potvrzuje tragédii pro Nedělní Aha! první Matuškův syn Miroslav (55).

Po rozchodu s první ženou to netrvalo dlouho a Waldemar do toho praštil znova. Ale ani manželství s Hanou zvanou Dulina nedopadlo dobře.

Další velkou Matuškovou láskou byla mladičká herečka Jitka Zelenohorská, která se proslavila jako Zdenička s razítky na zadečku v oscarovém filmu Ostře sledované vlaky. Po pětiletém vztahu s ní přeběhla Waldovi přes cestu jeho osudová žena – Olga Blechová. Ta ho začala doprovázet v divadle Rokoko, později s ním vytvořila pěveckou dvojici a společně s Waldovým K. T. O. Bandem účinkovali až do zpěvákových posledních vystoupení. Vzali se v roce 1976, v roce 1977 se jim narodil syn Waldemar junior. Právě s Blechovou a synem Matuška v roce 1986 emigroval z Československa před komunistickým režimem na Floridu, kde v její náruči po třiatřiceti letech manželství zemřel...

Petr MACEK, David ZÁPAL

Šťastná rodinka s malým Waldíkem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.