Šok pro Vendulu Svobodovou: Karlovo dědictví předali Petrovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šok pro Vendulu Svobodovou: Karlovo dědictví předali Petrovi!

PRAHA – Další potupa a ponížení! Vdově po slavném skladateli Karlu Svobodovi (†68) Vendule Svobodové (35) upřeli dědictví po jejím manželovi. Nejbližší přátelé a spolupracovníci jejího zesnulého manžela se totiž vše rozhodli předat pouze nejstaršímu synovi Svobody Petrovi (26)!


A mezi ním a Vendulou zuří nechutná válka. Petr proto nijak neskrývá nadšení z toho, jak se přátelé jeho otce rozhodli.

Vendula Svobodová se nikdy velké oblibě mezi přáteli a spolupracovníky Karla Svobody netěšila. Řada z nich však svou averzi vůči Vendule v době těsně po Svobodově sebevraždě skrývala. Takže až nyní začínají vzájemné antipatie vyplouvat na povrch. Jasným důkazem toho bylo i pondělní předávání zlaté a platinové desky za hity z muzikálu Golem. Tam lidé z Golem Production a vydavatelství EMI pozvali pouze Svobodova nejstaršího syna Petra. Kliknutím zvětšete„Tyhle desky by měl držet v ruce pouze nejstarší syn Petr Svoboda a nikdo jiný,“ netajil se producent Golema Oldřich Lichtenberg svým striktním názorem na to, kdo je právoplatným dědicem slavného skladatele. „S oběma mám ale stejné korektní vztahy, jak s Petrem, tak s Vendulou,“ dodal Lichtenberg.

Radost z neúčasti Venduly ovšem neskrýval Petr Svoboda. „Jsem rád, že jsem to mohl převzít právě já. Jak s tím naložím? Určitě budou mít desky čestné místo ve studiu, tam kde Golem vznikal,“ okomentoval předání Svoboda. Vdově Svobodové se tak dostalo dalšího velkého veřejného ponížení. A to od nejbližších spolupracovníků jejího zesnulého manžela, kteří za nositele Svobodovy památky i majetku označili jeho nejstaršího syna, a nikoliv ji.

Ostatně, kdyby pořadatelé pozvali i Vendulu, zřejmě by se její společný pobyt na jednom pódiu s Petrem neodehrál tak idylicky, jako když za Karla Svobodu spolu před několika měsíci přebírali Anděla. V té době jejich vztahy byly sice hodně vyostřené, ale s tím, jak se vzájemně osočují teď, se to nedá srovnávat. Petr Vendule například veřejně vyčetl to, že v době, kdy umírala její dcerka Klárka na leukémii, Vendula podváděla Karla s jedním z doktorů v Motole. Svobodová pak řekla, že je přesvědčena, že její intimní fotky, na nichž ji nahou objímá neznámá žena, dal médiím právě Petr Svoboda. Fotka prý měla pocházet z Karlova soukromého trezoru.


Autor: (efk, kre)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.