Herec Jiří Pomeje po operaci rakoviny hrtanu: Teď mluví očima! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herec Jiří Pomeje po operaci rakoviny hrtanu: Teď mluví očima!

Herec podstoupil pětihodinovou operaci, během níž přišel o hlas.
Herec podstoupil pětihodinovou operaci, během níž přišel o hlas. (Tomáš Vrbenský)

Už může mluvit jen pohledem. A oči jako dorozumívací prostředek Jiří Pomeje (53) okamžitě uplatnil bezprostředně po náročném zákroku, při kterém mu kvůli rakovině odebrali celý hrtan včetně hlasivek!

„Byl při vědomí hned, jak ho přivezli ze sálu. Byl za ním jeho ošetřující lékař Tomáš Filipovský, který také asistoval při operaci. Jiřík prý koulel očima a dával najevo, že je u něho všechno v pořádku,“ svěřila deníku Aha! manželka Andrea (29), která svého muže půjde do pražské Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích navštívit až dnes. „Nechtěla jsem po tak náročné operaci Jirku vysilovat, stejně po ní jenom spinkal,“ vysvětlila hercova žena. Operace prý trvala pět hodin a lékaři do poslední chvíle nevěděli, jak zákrok dopadne. „To poznali, až když ho otevřeli. Okolí jícnu naštěstí zasaženo nebylo, takže Jirka bude moct polykat,“ podotkla Andrea.

Začátkem tohoto týdne herec změnil své původní rozhodnutí, že radši zemře, než by žil s takzvaným slavíkem. Souhlasil s chirurgickým zákrokem, který mu má zachránit život. Přestože operace přináší velká rizika, lékaři mu ji dlouhodobě doporučovali. Pomeje sice přišel o hlas, ale byla to jediná možnost, aby rakovina nezačala metastázovat. „Moc jsem si přála, aby změnil názor, přesto jsme ho nikdo nenutil. Rozhodnutí bylo jen a jen na něm. Bylo mu řečeno, že se může naučit znovu mluvit jícnovým hlasem,“ dodala Andrea. Co ho čeká?
Jiří Pomeje si teď den nebo dva poleží na ARO a potom se bude v nemocnici z velmi vážného onkologického zákroku zotavovat dva měsíce.

Na video s Jiřím Pomejem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
IngKecner
22. 1. 2018 • 13:57

Nevašel ten film, to asi nebyla "blbost". Dluhy si člověk může "nadělat" všelijak, když například někdo špatně rozhodne a nemáte šanci se bránit, seč se snažíte. Je to o úrovni státní správy, a proto by měloé dojít ke změnám.

libormer
20. 1. 2018 • 11:13

REKAPITULACE CELOSTÁTNÍ TRAGÉDIE: 1. pan Pomeje je 53 letý starší pán 2. je jenom němý, ale není tedy ani slepý, ani hluchoněmý, ani na vozíku 3. má nádhernou vydělávající ženu a zdravou dcerku 4. má zdravé ruce a nohy, pracovat tedy může 5. sexu se může věnovat taky A TEĎ TO POROVNEJTE S JINÝMI NEMOCNÝMI U NÁS A JEJICH OSUDY. A O NICH SE NEPÍŠE... JE U NÁS PLNO LIDÍ, KTEŘÍ SE MAJÍ MNOHEM HŮŘ NEŽ PÁN A PANÍ POMEJE. NAVÍC DLUHY SI NADĚLAL VLASTNÍ BLBOSTÍ A RAKOVINA JÍCNU JE Z VELKÉ ČÁSTI NÁSLEDKEM JEHO CELOŽIVOTNÍHO PITÍ A KOUŘENÍ (NĚKDO MŮŽE DOPLNIT I ORÁLNÍHO SEXU).

aveneta
20. 1. 2018 • 09:06

Je to těžká situace vzláště pro herce....jo, hlas měl takový charizmatický což kuřáci mívají viz třeba Bartoška, Moravec atd. Ale pokud má lásku své manželky k tomu krásnou dcerku, tak stojí za žít dál a přizpůsobit se situaci....Jirko

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.