Stryková v slzách: Už jí nepomohla, musela zemřít... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Stryková v slzách: Už jí nepomohla, musela zemřít...

Bývalá sestřička Kateřina z Ordinace v růžové zahradě 2 se s pejskem z množírny musela s těžkým srdcem rozloučit.
Bývalá sestřička Kateřina z Ordinace v růžové zahradě 2 se s pejskem z množírny musela s těžkým srdcem rozloučit. (Foto: TV Nova)

Přes čtyři roky se Jana Stryková (38) snažila zpříjemnit život týrané fence francouzského buldočka. I přes vynaloženou sílu a tučné sumy za lékařskou pomoc ji nezachránila. Bývalá sestřička Kateřina z Ordinace v růžové zahradě 2 se s pejskem z množírny musela s těžkým srdcem rozloučit.

„Babetu jsem musela nechat uspat. Ani nevím, kolik jí bylo let,“ svěřila herečka. Věk se prý nedal rozpoznat kvůli zbídačenému stavu, v němž fenka byla, než se jí ujala. Po celou dobu ji léčila z řady chorob, s nimiž bojovala.

„Tím nejzávažnějším problémem byla dirofilarióza. To je onemocnění, které způsobují paraziti přenášení komárem. Dostávají se do různých částí těla i do očních tkání, takže někteří pejskové oslepnou. Velmi často se tito červi vyskytují v podkoží, narušují svalstvo a pronikají až do srdce nebo mozku,“ popsala Stryková.

S Babetou podle svých slov takřka bydlela u veterináře. Péče o nemocného pejska jí během čtyř let, jak sama tvrdí, stála stejně jako ojeté auto! I tak jí to neodradilo a hodlá nadále pomáhat.„Určitě si ještě nějakého pejska pořídím a zase se budu snažit pomoct nějakému nemocnému z množírny. Takovému, kterého by si nikdo jiný nevzal. Jen to nebude hned, musím na to ušetřit,“ dodala Jana, která se momentálně stará o krátkosrstou kolii Jonáše.

Psí mučednice

Babeta si opravdu vytrpěla mnohé. Vedle dirofilariózy ji sužoval Cushingový syndrom neboli nadbytek hormonů, který má vliv na zpracovávání tuků a projevuje se zvětšováním břicha či ztrátou srsti. Dále si prošla po domácku dělanými císařskými řezy, atrofovaným (zmenšeným) svalstvem, měla velkou kýlu, zánět dělohy, prodělala plastiku řitního otvoru a trápily ji také problémy s páteří. I tak je herečka ráda, že jí poslední roky života zpříjemnila.

Na video s Janou Strykovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.