TRAUMA Jiřího Dvořáka: O mrtvém tátovi se mu zdá 9 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

TRAUMA Jiřího Dvořáka: O mrtvém tátovi se mu zdá 9 let!

Smrt svého táty Jiří Dvořák stále těžce nese.
Smrt svého táty Jiří Dvořák stále těžce nese. (Foto Aha! – Mária Rušinová, Profimedia.cz, ČT)

Dodnes se nevyrovnal se ztrátou milovaného tatínka! Jiří Dvořák (50) na něj i devět let po jeho smrti neustále myslí a pořád ho má před očima. 

Rodiče se dvakrát vzali a následně rozvedli, maminka od rodiny odešla, když byl Jiří v pubertě a čtyři roky ji neviděl. Není tedy divu, že byl na otce velmi fixovaný a tolik mu chybí.

„Vzpomínám na něho pořád. Mně se o něm třikrát až čtyřikrát do týdne zdá a to umřel v roce 2008. Někdy jsou to sny docela příjemné, někdy se budím úplně zpocený,“ svěřil herec, který se svým otcem sdílel velkou vášeň k letectví a pilotování.

„Myslím, že asi nikdy v životě neletěl. To byla taková dětská společná posedlost obou dvou,“ prozradil představitel čerta Uriáše z pohádky Anděl Páně.Dvořákovi se o milovaném tatínkovi prý zdají nejrůznější sny, ve kterých třeba hrají šachy.

„Nebo jdeme ve snu na procházku, něco mi říká, já to po probuzení zapomenu, zbude jen vjem,“ prozradil herec.Dvořák na tátu neustále myslí. „Hrozně mě mrzí, že se nedožil toho, kde teď jsem nebo, že mu nemohu ukázat nějaké věci, že ho nemohu svézt ve svém autě, které jsem si koupil. To beru trochu jako nespravedlnost,“ řekl smutně v rozhovoru pro Český rozhlas.

Usmířila je dcera

Herec těžce nesl, když ho od něj odešla maminka. „Dodneška to nechápu. Nevím, jak se domluvili, táta o tom nikdy nemluvil,“ odtajnil herec s tím, že po smrti otce se jejich vztah zlepšil a to i kvůli jeho dceři Aničce (14). „Důležitý je, že jsme nějaký nitky navázali a že má Áňa babičku, která ji miluje a plete jí třeba svetry,“ dodal.

Smrt předpověděly karty
Otec zemřel v době, kdy se herci rozpadal vztah s herečkou Bárou Munzarovou (45), matkou jeho dcery. „Kartář mi předpověděl brzkou tragédii v rodině, a já jel za tátou do Brna do nemocnice. Zeptal se mě, jak to mám doma, odpověděl jsem, že dobrý. To byla naše poslední slova, ten den v jedenáct v noci zemřel,“ vyzradil Dvořák.

Na video s Jiřím Dvořákem se podívejte zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.