»Zlatovláska« Jorga Kotrbová (70): Tajemství jejích milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

»Zlatovláska« Jorga Kotrbová (70): Tajemství jejích milionů!

1973 - Jorga jako nezapomenutelná filmová Zlatovláska.
1973 - Jorga jako nezapomenutelná filmová Zlatovláska. (Foto: ara)

Byla to především Zlatovláska, díky níž se do povědomí lidí vryla tvář krásné Jorgy Kotrbové, která právě dnes slaví 70. narozeniny. Samotná herečka o Zlatovlásce, na rozdíl od jejího filmového kuchtíka Petra Štěpánka (68), nechce ovšem ani slyšet.

Herecké řemeslo pověsila na hřebík před 14 lety. Pracovat nepotřebuje. V restituci po otci se sourozenci získala milionový majetek. V lukrativní pražské lokalitě spoluvlastní blok činžovních domů, ve kterém se ve Pštrossově ulici nacházel ještě před pár lety skvěle vynášející podnik Solidní nejistota. Krásný majetek Jorze podle informací Aha! měsíčně vynáší 300 tisíc korun. Mimo toho vlastní ještě několik pozemků po Praze i mimo ni.

Jorga byla ještě manželkou herce Zdeňka Žáka (64), když po sametové revoluci restituovala. A protože byli oba blázni do koní, Zlatovláska koupila na venkově v Ludvíkově pod Smrkem ranč s koňmi a s celou rodinou se tam odstěhovala. Dnes tam vlastní na pořádném kusu louky osm parkurových koní, které ji ročně přijdou na milion korun. Na statku s herečkou žije dcera Julie (33), kterou má se Žákem a která jezdí parkury.

Ve stejné vesnici bydlí také druhá dcera Tamara (45) z hereččina prvního vztahu. A protože Julie přivedla před rokem na svět holčičku a Tamara má děti dvě, Kotrbová je vytíženou babičkou a na život herečky si už ani nevzpomene. „Nezlobte se, nedávám už rozhovory. A v divadle  ani ve filmu hrát už nebudu. Jsem v důchodu, užívám si rodiny a venkova. Do Prahy jedu jen v nejnutnějších případech,“ řekla deníku Aha! dnešní oslavenkyně. „Já už jsem osoba neveřejná. Jsem ženská, která chce ještě žít a užít si života bez cizích očí. V přírodě, s vnoučaty a se zvířaty!“ dodala.

Pohádkové bohatství: Tohle jí patří!
*Dům na pražském Novém Městě
Činžák, kde dřív byl vyhlášený bar Solidní nejistota, patří Kotrbové z ¼.

*Dům v Libni
Dalšího pražského bytového domu je majitelkou z 1/8.

*Statek na severu Čech
V Ludvíkově pod Smrkem vlastní herečka statek, na kterém žije s dcerou. Rozvod se Žákem
Než se provdala za Zdeňka Žáka, měla už Jorga dceru Tamaru z prvního vztahu. Se Zdeňkem má ještě Julii a Václava. Soužití dvou herců ale neklapalo. „Byl jsem hlava rodiny, ona chtěla být taky. Nešlo to dohromady. Proto jsem odešel,“ svěřil Aha! Žák. „V manželství s Jorgou jsem udělal hodně chyb a je pravda, že v tom současném se jim automaticky vyhýbám. S dětmi ale vycházím dobře. Když mají potřebu vidět taťku, zavolají a sejdeme se,“ dodal.

Nebyla jen princezna
Jorga původně snila o povolání veterinářky. Právě její láska ke zvířatům, zvlášť  ke koním, byla jedním z důvodů, proč si ji Karel Kachyňa (†79) vybral pro hlavní roli čtrnáctileté Lenky do filmu Trápení. Kotrbovou ale proslavila až komedie Utrpení mladého Boháčka z roku 1969 s Pavlem Landovským (†78) v hlavní roli. Vedle divadla, filmu a televize byla Kotrbová od počátků značně vytížena i dabingem. Největší dabérskou slávu jí přinesla major Houlihanová v legendárním seriálu M.A.S.H., který se na našich obrazovkách objevuje s železnou pravidelností dvakrát do roka.

Petr Štěpánek promluvil o těžké operaci:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hejpockej
27. 4. 2017 • 05:43

Ma rada zvirata, nikam se nevnucuje, je financne zajistena, porad hezka, a hlavne chytra dama na urovni. Ta by nejakyho Makovicku, Filipa a Koptika hnala svinskym krokem. Preju vse NEJ!

ivoadler
26. 4. 2017 • 14:34

Zdědila, co zdědila. Jedno umění nesporně ovládá - umění odejít. Nezesměšňuje se nějakým tajdrdlíkováním.

6010
26. 4. 2017 • 11:48

A má recht.Ta si umí užívat života.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.