Nemocný Gottův parťák Richard Adam: Smrt dřív než soud? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nemocný Gottův parťák Richard Adam: Smrt dřív než soud?

Karel Gott a Richard Adam.
Karel Gott a Richard Adam. (Foto Aha! – Daniel Černovský, ara)

Ze soudní síně odcházel zklamaný. Těžce nemocný zpěvák Richard Adam (86), souputník Karla Gotta (77), se chce po 48 letech rozvést s manželkou Ájou Farkašovou (74). Bývalá tanečnice ale nesouhlasí. Soudce jednání odročil na konec května. „Snad se toho dožiju,“ hlesl Adam.

Od 80. let spolu jako manželé nežijí, navíc Ája už 23 let pobývá v Itálii. Zatímco zpěvákova žena chce svazek zachovat a přijala by návštěvu manželské poradny, on ji striktně odmítl. Žádnou možnost dalšího pokračování vztahu nevidí. „Mám těžkou arytmii a cukrovku, chtěl bych už mít klid,“ vysvětlil Adam, proč chce i v tak pokročilém věku rozvod.

Desítky let trvající manželství, kdy Ája přijede na skok dvakrát do roka, nebo taky ne, ho unavuje. „Když tady je, vyvolává hádky, které mě ničí a mému nemocnému srdci taky nepomáhají,“ řekl deníku Aha! zpěvák.

Podle svých slov už třicet let platí všechny náklady spojené s bydlením ve vile na pražské Šmukýřce. Manželka, jejich dcera Monika, ani její přítel mu prý nepřispívají ani korunou. „Přitom nemám v domě skoro žádná práva. Věřím, že rozvodem by mi zůstala alespoň polovina vily a mohl bych si o ní rozhodovat,“ řekl smutně zpěvák.

Překonal Gotta a prodal přes milion desek
Adam dosáhl největší slávy a popularity na přelomu 50. a 60. let minulého století. Slavný byl také u našich východních sousedů, dokonce ještě nějaký ten rok před Karlem Gottem. Jeho vůbec nejúspěšnější písní se stala Tina Marie, které se na gramofonových deskách jen v SSSR prodalo přes milion kusů.

Richard Adam prozradil své tajemství:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.