Ťukněte si s celebritou! Herec Martin Dejdar slaví 52 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Ťukněte si s celebritou! Herec Martin Dejdar slaví 52

Martin Dejdar dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší.
Martin Dejdar dnes slaví narozeniny. Přejeme všechno nejlepší. (Foto: Pavel Machan)

52. narozeniny dnes slaví herec Martin Dejdar. Přejeme všechno nejlepší, hodně štěstí, lásky a samozřejmě to zdravíčko!

Martin Dejdar je populární český herec, producent, moderátor, komik a dabér. Je známý především díky působení v seriálech Zdivočelá země a Comeback. Martin Dejdar absolvoval DAMU v Praze a později nastoupil do klubového divadla Studio Ypsilon. Zde se stal kolegou herců, jako jsou například Jiří Lábus nebo Oldřich Kaiser. Postupem času hostoval ve spoustě pražských divadlech například v Realistickém divadle, kde byl součástí her Othello, Sluha dvou pánů nebo Anna Karenina. První filmová hlavní role Martina Dejdara přišla s muzikálem Šakalí léta Jana Hřebejka a Petra Jarchovského. Po tomto filmu následovaly role ve filmech Amerika, Učitel tance (za kterého obdržel Českého lva), Slunce, seno, erotika, Proč a Příliš hlučná samota. Martin Dejdar si zahrál také v seriálech, například Zdivočelá země, Konec velkých prázdnin, Poslední sezona, Comeback či Přístav.

Martin Dejdar se jako zábavný moderátor osvědčil v televizních pořadech Šance, Ptákoviny, Vaše velká premiéra a Na vlastní nebezpečí. S Tomášem Měcháčkem uváděl pořad Vylomeniny. Tento rok začal dokonce s Petrem Vackem moderovat nový pořad Tajemství těla. Martin Dejdar je také producent. Koprodukoval film Panství z roku 1999 a byl producentem filmu Eliška má ráda divočinu.

Většina televizních diváků má jeho hlas spojený s animovanou postavou Barta Simpsona v americkém seriálu Simpsonovi. Jako dabér propůjčil svůj hlas mj. postavě mluvícího myšáka ve filmu Myšák Stuart Little. Připomněl se také porotcováním druhého i třetího ročníku soutěže Československo má talent na TV Prima.

Přijal nabídku do třetí řady úspěšné pěvecké show TV Nova Tvoje tvář má známý hlas, kde soutěží s Adélou Gondíkovou, Marthou Issovou, Tatianou Vilhelmovou, Markétou Konvičkovou, Milanem Peroutkou, Ondřejem Rumlem a Alešem Hámou. Martin Dejdar má se svou manželkou Danielou dvě děti - syna Matěje a dceru Sáru.



Přečtěte si
aveneta
11. 3. 2017 • 09:51

Dejdar....no, kdysi zajímavý herec, ale dluhy a byznys ho donutily k hovadinám v přiblblých seriálech typu Ozák či Přístav atd.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.