Zádušní mše 5 let od smrti Havla: Dagmar potřebovala fyzioterapeuta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zádušní mše 5 let od smrti Havla: Dagmar potřebovala fyzioterapeuta!

Dagmar Havlová s dcerou Ninou.
Dagmar Havlová s dcerou Ninou. (Foto Aha! – David Kundrát)

Uplynulo pět let od smrti Václava Havla (†75), a proto katedrála Sv. Víta včera patřila právě jemu. Na mši, kterou sloužil kardinál Dominik Duka (73), měla Dagmar Havlová (63) dvě opory.

Tou první byla dcera Nina (39), tou druhou slavný fyzioterapeut Pavel Kolář (53). Duka přítomným věřícím, politikům i Havlově rodině řekl, že Havel zasvětil svůj život záchraně a obnově české svobody. „Láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí, to není fráze. To jsou slova, která převzal z Ježíšova poselství, poselství svatého Pavla, svatého Cyrila a Metoděje, svatého Václava a chcete-li od mistra Jana Husa či Jiřího z Poděbrad,“ uvedl Duka.

Na Havlovy poslední chvíle vzpomínala v katedrále i řádová sestra boromejka Angelika Pintířová, která jej na Hrádečku do posledních dnů ošetřovala. Havel byl podle ní velice otevřeným člověkem, jednal stejně tak s ministrem, dalajlámou, kardinálem jako s trutnovským Romem nebo uvaděčkou v kině. „Nikdy si na nic nehrál a vždy byl pořád sám sebou, přestože kolem něj byly kamery,“ prohlásila. Mše se zúčastnili i Havlovy přátelé ze showbyznysu jako Petr Kostka (78) s manželkou Carmen Mayerovou (72), Jitka Čvančarová (38) s manželem Petrem Čadkem (39) a dcerou nebo Simona Postlerová (52). Ta přišla i přesto, že měla, jak lze soudit ze snímku, úraz v obličeji či podstoupila nějaký zákrok.



Přečtěte si
-bello-
20. 12. 2016 • 02:11

Když ležela v posteli Olga Havlová s rakovinou moč. měchýře, druhou postel si tam chodila odestýlat Veškrnová s Vencou. A Venca moralista vesele pendloval z jedný ke druhý a nikoli Dalajláma , ale já bych mu za to dala do držky .A na tom by nic nezmohl ani úlisný a uslintaný Dominik Duka, prioritně jejich slouha ( a občas i Boží)

kurna1
19. 12. 2016 • 11:47

Jaké odporné - pravdivé, vždyť po ní ani pes neštěkne, kdyby neměla tolik peněz po mektovi, tak by se s ní nikdo nebavil s k r á v o u

ivoadler
19. 12. 2016 • 10:43

Dagmar by spíše potřebovala psychologa.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.