Režisér Jiří Krejčík - Na psychiatrii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Režisér Jiří Krejčík - Na psychiatrii!

Legendární režisér Jiří Krejčík se nechal kvůli špatnému scénáři vyšetřit na psychiatrii.
Legendární režisér Jiří Krejčík se nechal kvůli špatnému scénáři vyšetřit na psychiatrii.

PRAHA – Legendární filmový režisér Jiří Krejčík (88), který je podepsán například pod komedií Svatba jako řemen, skončil na psychiatrii! Důvodem je vyhrocený spor s Českou televizí o chystaný film s názvem Učitelky s praxí!

Původně Česká televize oslovila právě Krejčíka, jestli by film Učitelky s praxí nechtěl natočit. Jenže když si slavný režisér přečetl scénář, neskrýval své zděšení.

„Slibovali mi scénář s komediální nadsázkou, ale nic takového jsem tam nenašel. Nejmírnější označení, který pro to mám, je naprostá zhovadilost,“ rozčiluje se Krejčík. Ten už v minulosti proslul tím, že během natáčení některé herce dokonce fyzicky napadal. Zmlátit se chystal i autora nepovedeného scénáře Miroslava Adamce. „Já tady odložím svoji hůl a půjdeme to vyřešit ven,“ řval na scenáristu režisér před několika týdny na diskusi v kině MAT.

Krejčík ve svém odporu k Učitelkám v praxi došel tak daleko, že se vypravil na psychiatrickou kliniku, kde se nechal vyšetřit. „Chtěl jsem zjistit, jestli je normální, že mi na tom scénáři nepřišlo vůbec nic vtipného. Vyšetření prokázalo, že jsem mentálně zcela v pořádku. Tudíž chyba je v tom scénáři,“ prohlašuje téměř devadesátiletý režisér. Tomu se ale přes veškerou snahu nepodařilo zfilmování díla zabránit.

Režisér Moris Issa, manžel herečky Lenky Termerové, ho s herci jako Alena Vránová, Jana Štěpánková, Milena Dvorská nebo Jan Hartl přece jen natočil. „Kdo ten film viděl a alespoň chvilku se u něj bavil, tak je debil a hovado,“ netají se svým názorem Krejčík.

21.5.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.