Návrhářka Matragi (63): Válka o vilu zuří dál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Návrhářka Matragi (63): Válka o vilu zuří dál!

Blanka Matragi bojuje o stavební povolení.
Blanka Matragi bojuje o stavební povolení. (Archiv)

Hromady cihel po demolici prvorepublikového domu a vysoká tráva, tak právě teď vypadá pozemek návrhářky Blanky Matragi na pražské Ořechovce...

Pozemek je stále stejný už od prosince 2013, kdy ke zbourání vily došlo. Obyvatelé jsou s touto situací velice nespokojení. Návrhářka však tvrdí, že za prodlevy nemůže a stěžuje si na postup městské části.

Ti se ale brání. „Postupujeme v souladu s platnou legislativou. Nejde o žádnou šikanu ze strany našeho úřadu,“ řekl mluvčí MČ Praha 6.

„Podali jsme na ně stížnost proti postupu státního orgánu na Ministerstvo místního rozvoje,“ prozradila návrhářka pro ČT 1. „Tuto stížnost jsme obdrželi a vyzvali jsme Blanku Matragi, jestli by nemohla specifikovat, jakým konkrétním způsobem a kdo konkrétně byl z úředníků městské části v jejím případě podjatý,“ dodal mluvčí pro Prahu 6.

Blanka Matragi má jasno v tom, jak by měla nová vila vypadat. Její plán ale před rokem zastavil stavební úřad. Památkářům se nový styl budovy nelíbil. Vila by měla sloužit především jako galerie, zároveň v ní budou manželé bydlet při návštěvách České republiky. Stavět chtějí ještě letos.



Přečtěte si
hejpockej
22. 8. 2016 • 07:19

ta se ale leskne, premastena a zapocena, to je docela odporny. Pomohlo by bud se umyt, nebo ten nanos tuku a potu trochu odsat hygienickym kapesnickem.

angrybear
21. 8. 2016 • 16:56

Ošklivá a k tomu pitomá, příšerná kombinace.

-bello-
21. 8. 2016 • 12:39

Matragi je bezpochyby maska , ale možná má pravdu.V době, kdy ona bourala prvorepublikovou vilu ( no a co je na ní? nebyla nijak extra a ani památkově chráněná!) prodala Praha 6 např. nejkrásnější koupaliště , vodní nádrž Džbán u Šárky za pár šlupek developerovi, který tam hodlal stavět u vody baráky.A jen Občanské sdružení místních občanů tomu zabránilo. Jaký " stavební úřad " Matragi brání ve stavbě? Snad stavební odbor na radnici, ne?Ať se obrátí na Magistrát.Tamní památkáři jsou nad všemi a povolí lautr všechno, co zrovna nestojí přímo u kostela

jity
21. 8. 2016 • 11:28

Nemá Matragi na tom obličeji nějakou gumovou masku? Nějak jsem se jí lekla.

mechitz
21. 8. 2016 • 09:59

Já těm památkářům držím palec, aby to té maškaře neprošlo. Je vidět,že tam se úředníci o vzhled starají a tento podvod nenechají bez odezvy. Přijeďte se ale podívat do Tábora, tam jsou památkaři schopní nechat postavit na starobylém náměstí celoroční stánek vhodný tak na pláž, je to jak pěst na oko. Tam to město úřadové skoro celé vybetonovávají, kácejí stromy,no hrůza!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.