Nadváha a sex? Výzkum ukázal zajímavou pravdu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nadváha a sex? Výzkum ukázal zajímavou pravdu!

Každý čtvrtý dospělý člověk má v průměru deset kilogramů nadváhy.
Každý čtvrtý dospělý člověk má v průměru deset kilogramů nadváhy. (Foto: Profimedia.cz)

Komu z hlediska sexuálních radovánek škodí nadbytečná kila víc? Mužům nebo ženám? Odpověď je podle vědeckých studií jasná!

Nedávná studie ukázala, že ženy s nadváhou mají dvakrát menší frekvenci sexuálních aktivit než jejich štíhlé kolegyně, intimní život obézních mužů nebyl jejich hmotností nijak zvlášť dotčen.

Muži s nadváhou tak jsou se svým sexuálním životem mnohem spokojenější než obézní ženy. Podle autorů výzkumu je to tím, že jsou ženy kvůli společenskému tlaku fixované na svůj vzhled víc než muži a obezita jim znemožňuje užít si potěšení ze sexu. Výzkum New York University School of Medicine zase ukázal, že ženy jsou k obezitě mužů mnohem tolerantnější než muži k nadváze žen.
Rovněž se ukázalo, že téměř sedmdesát procent korpulentních žen má partnera s nadváhou, ale jen čtyřicet procent obézních mužů má silnější partnerku. Z estetického hlediska obezita více škodí ženám, ale co se týče zdravotních komplikací, jsou na tom hůře muži. Usazený tuk způsobuje pokles produkce testosteronu. Tlouštíci se také potýkají s fenoménem pohřbeného penisu. Ve velkém množství tukových polštářků jejich úd působí male a jakoby ztraceně, i když ve většině případů jde jen o optický klam. To ale stále není to nejhorší. Nadváha má přímý vliv na erekci. Všichni obézní lidé mají v krvi více tuku, čímž se zvyšuje riziko infarktu, mozkové mrtvice nebo vysokého krevního tlaku. Vědecké studie ukázaly, že muž s erektilní dysfunkcí, který zhubne, má šedesátiprocentní šanci na to, že se mu navrátí kvalitní ztopoření, aniž by musel užívat léky. A to už za tu trochu námahy stojí.

Přečtěte si
-bello-
29. 6. 2016 • 00:19

Neumím si to představit, ale musí to být tristní počin sex s takovými .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.