Začal boj o dědictví po Jiřím Krytinářovi (†68): Nejen dluhy, ale i skutečný poklad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Začal boj o dědictví po Jiřím Krytinářovi (†68): Nejen dluhy, ale i skutečný poklad!

Jiří Krytinář se v hodinách vyznal!
Jiří Krytinář se v hodinách vyznal! (Foto: Martin Přibyl, archiv muzea Lomnice nad Popelkou)

Nejmenší český herec se za svého života potýkal se závislostí na alkoholu, měl i nemalé dluhy, ale přesto dokázal v ústraní shromáždit poklad nedozírné ceny. Byl totiž hodinář a jeho sbírka historických hodin mnohým vyrazí dech!

Je to jen měsíc, co Jiří Krytinář zveřejnil svou sbírku starožitných hodin v muzeu v Lomnici nad Popelkou. Jako vyučený hodinář totiž staré hodiny nejen opravoval, ale i sbíral. Některé exponáty získal darem,  jiné výměnou a někdy je původním majitelům dokonce prý i „ztratil“. U všech se už původ asi nezjistí, ale traduje se, že vlastnil hodiny Boženy Němcové, budíky Bohumila Hrabala, generála Syrového, ale i nástěnné hodiny Konrada Henleina.

Historická cena takových hodin je mnohonásobně vyšší než anonymní výrobky ze stejné doby. Kromě zmíněné výstavy pak herec další hodiny přechovával ve svém bytě v Jablonci. Pokud by se celá sbírka dostala do aukce, je možné, že by vynesla milionový zisk. Není tedy divu, že se o ni dědicové zajímají. Podle nedělního Blesku hercův bratr už dokonce část z nich odvezl v době, když sanitka ještě stála před Krytinářovým bytem.



Přečtěte si
joudajoudovy
12. 10. 2015 • 07:57

drbny! jaky boj o dedictvi? p.krytinar mel jednu dceru. a ze sbiral stare hodiny? proc ne? nekdo sbira bankovni konta, akcie, starozitnosti, obrazy, zlate cihly, sperky, pozemky ci vily. uz se tesim na zpravy o deleni mega majetku tunelaru a vasi zivitelky.

dandova
11. 10. 2015 • 18:15

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.