Pohřeb manžela Ilony Svobodové Petra Skoumala (†76): Přišel i jeho utajovaný syn David! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb manžela Ilony Svobodové Petra Skoumala (†76): Přišel i jeho utajovaný syn David!

Na pohřeb Petra Skoumala dorazil i jeho syn David (46), který sotva přemáhal slzy...
Na pohřeb Petra Skoumala dorazil i jeho syn David (46), který sotva přemáhal slzy... (Aha! - Martin Hykl, Marek Pátek)

Umělecký svět, rodina i fanoušci se dnes přišli rozloučit do Velké obřadní síně strašnického krematoria v Praze s hudebníkem Petrem Skoumalem, který ve věku 76 let zemřel na rakovinu v pražské nemocnici ve Střešovicích. Pohřeb manžela herečky Ilony Svobodové, který začal oficiálně ve 12 hodin, probíhal za přísných bezpečnostních opatření.

První smuteční hosté se začali scházet už před půl dvanáctou. Nechyběla mezi nimi Táňa Fišerová (67), se kterou má Skoumal syna Kryštofa, který je postižený. Herečka a neúspěšná kandidátka na prezidentku nicméně přišla bez něj a zamířila rovnou ke smuteční síni, jejíž vstup hlídala ochranka a zástupci médií do ní neměli mít vstup povolen.

Mezi smutečními hosty byla řada slavných jmen. Mimo jiné Josef Somr, Adrian Jastraban, Ivan Hlas, Michal Prokop nebo Ljuba Krbová. Přišel také Skoumalův syn David (46), o kterém se dlouho nevědělo. Smuteční reč pronesl Marek Eben.

Náhlý skon vynikajícího umělce, který svou hudbou k úžasným večerníčkovým seriálům Maxipes Fík či Bob a Bobek ovlivnil řadu generací dětí, rodinu, kamarády i spolupracovníky šokoval. „Ráno jsem mluvil s jeho ženou Ilonou Svobodovou, která mi prozradila, že to bylo všechno strašně rychle. Během jednoho týdne rakovina zasáhla všechny orgány a přišel rychlý konec, něco takového jsem ještě neviděl,“ řekl krátce po smrti Skoumala deníku Aha! herec a zpěvák Jan Vodňanský (73).

„Nestihl se ani rozloučit, ale on to vlastně nebyl jeho styl být patetický, na to on nebyl,“ dodal Vodňanský.



Přečtěte si
ararat
6. 10. 2014 • 18:14

oxallis...soustrast se projevuje,,,,

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.