Houbové recepty: Kuře plněné houbami
Deník Aha! vám nabízí další výborný prázdninový recept.
Deník Aha! vám nabízí další výborný prázdninový recept. Dnes je určen hlavně pro ty, kteří milují kuřecí maso a houby. Pokud si ale budete chtít kuře plněné houbami připravit, musíte přinést z lesa dostatek surovin na nádivku. Hodně štěstí.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 žemli
✔ 1 kuře (asi 900 g)
✔ 2 polévkové lžícecitronové šťávy
✔ sůl
✔ pepř
✔ 300 g směsi hub(žampiony, liškyhřiby, hlívy máčkové)
✔ 1 velkou cibuli
✔ 1 svazek petrželky
✔ 1 polévkovou lžíci rostlinného krému
✔ 100 ml cremefinena zjemnění
1) Žemli namočíme do studené vody, vymačkáme a dáme stranou. Kuře opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
2) Houby očistíme, případně odkrojíme spodní část třeně a nakrájíme je na proužky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Petrželku opláchneme, osušíme, lístky otrháme od stonků a nasekáme.
3) Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný krém, přidáme houby a cibuli a při střední teplotě opékáme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Přendáme do mísy, přidáme žemli, petrželku a cremefi ne, dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.
4)Houbovou nádivkou po lžičkách naplníme kuře a otvor uzavřeme párátkem nebo kuchyňskou nití.
5)Kuře pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 90 minut. Kuře rozdělíme na porce a podáváme obložené listy salátu a kousky rajčat.
Zítra: Kachna s houbovou nádivkou