Houbové recepty: Kachna s houbovou nádivkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Houbové recepty: Kachna s houbovou nádivkou

Kachna s houbovou nádivkou
Kachna s houbovou nádivkou (Profimedia.cz)

Včera jste s deníkem Aha! zkusili kuře s houbovou nádivkou, dnes pro vás máme recept na kachnu s nádivkou.

Potřebovat k němu budete lišky a hlívu ústřičnou. A samozřejmě u nás tolik oblíbenou kachnu.

POTŘEBUJETE:

✔  1,5 kg kuchyňsky upravené kachny

✔ sůl

✔ 200 g lišek

✔ 100 g hlívy ústřičné

✔ 1 cibuli

✔  1 polévkovou lžíci oleje

✔  ½ žemle z předešlého dne

✔  1 láhev chilli omáčky

1) Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Kachnu zevně i zevnitř dobře opláchneme, osušíme a do masa vetřeme sůl. Lišky a hlívy očistíme a nakrájíme na sousta. Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme v něm cibuli a houby. Žemli nakrájíme na kostky a smícháme s houbami, cibulí a polovinou chilli omáčky.

2)Směsí naplníme kachnu, otvor zašijeme kuchyňskou nití a kachnu dáme do pekáče. Pekáč zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 90 minut při 220 stupních. Během pečení maso několikrát propíchneme vidličkou, aby mohl vytékat tuk.

3) Z pekáče sebereme výpek, kachnu potřeme osolenou vodou (4 polévkové lžíce a 1 čajovou lžičku soli) a pečeme nezakrytou dalších 15 minut, až se vytvoří hnědá křupavá kůrčička.

4) Na omáčku smícháme výpek se zbylou chilli omáčkou a krátce povaříme. Kachnu s nádivkou a omáčkou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Na co si dát pozor - Vařením se z nejedlých hub stanou jedlé – ano, či ne?

Ano! Pod pojmem nejedlá houba si představte takovou, která je nevzhledná, nechutná nebo je prostě nepoživatelná. Když takovou houbu tepelně opracujete, nijak vás její následná konzumace neohrozí.

Nepochutnáte si na ní ale tak jako na houbě prokazatelně jedlé. Nezapomeňte na to, že i řadu jedlých hub musíte tepelně upravit! Např. václavky nebo hřiby kováře či koloděje.

Zítra: Lososové řezy na liškách



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.