Důchodce přišel o nohu: Břitvou si odřízl ruku a skočil do řeky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Důchodce přišel o nohu: Břitvou si odřízl ruku a skočil do řeky!

děsivá sebevražda
děsivá sebevražda (Profimedia.cz)

Neunesl život bez nohy, o kterou přišel během 2. světové války. Proto spáchal invalidní důchodce B. B. (†44) z okresu Jablonec nad Nisou dva týdny před Štědrým dnem v roce 1956 sebevraždu, a to nevídaným způsobem. Břitvou si uřízl ruku v zápěstí a skočil do řeky.

Těžce nesl, že nemůže živit rodinu a přivydělával si občas jen brigádně. Jeho žena A. B. přitom práci měla, starala se o něj a vroucně ho milovala. Kromě studu si B. B. stěžoval na kruté bolesti z amputované nohy. Aby na ně zapomněl, způsoboval si sám bolesti na jiných částech těla.

Ve vánočním čase, když neměl na dárky a bolesti nepolevovaly, se rozhodl zemřít. Odchod ze světa si zvolil velmi drastický. Opřel pravou ruku o stará kamna a břitvou si odřízl zápěstí – přeťal šlachy, svaly, nervy i cévy, až část ruky úplně oddělil. Poté doskákal po jedné noze k otomanu, usedl a čekal, až vykrvácí. Krev z rány však nestříkala podle něj dostatečně rychle. Aby uspíšil smrt, vzal klíče od bytu a opět se po jedné noze vydal přes chodbu k domovním dveřím a pak dál ven za dvorek, až se dostal k nedaleké řece Nise, kam z posledních sil skočil. Při pitvě lékař nenalezl známky vody v plících. Zemřel už během pádu do řeky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.