Pozor na triky obchodníků: Velká balení se nevyplatí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pozor na triky obchodníků: Velká balení se nevyplatí!

Nedejte se v obchodě napálit nečekaným trikem!
Nedejte se v obchodě napálit nečekaným trikem! (Aha! – Martin Přibyl)

Pokud při nakupování jaksi samozřejmě počítáte s tím, že větší balení znamená automaticky výhodnější nákup, pořádně se pletete! Například u bonboniér a některých jiných sladkostí to často vůbec neplatí!

Vydali jsme se mezi regály a nestačili se divit! Třeba u bonboniéry Geisha jsme v obchodě u většího a menšího balení našli na kile bonbonů rozdíl neuvěřitelných 313 korun v neprospěch větší krabice!

Zajímavé to bylo třeba i s čokoládou na vaření. Za stogramovou tabulku zaplatíte 12,90 Kč, ale za dvousetgramovou už 34,90 Kč. Z logiky věci by to přitom mělo být pouze 25,80 Kč či míň! Místo jednoho velkého balení si tak raději kupte dvě malé!

Jak je to možné? „Vždy záleží na obchodníkovi, jak si nastaví cenu. Má však povinnost o ceně vždy informovat. Na zákazníkovi pak je, aby sám posoudil, zda je pro něj výhodnější větší nebo menší balení,“ vysvětlila Miloslava Fléglová z České obchodní inspekce. Nezapomeňte tedy vždy počítat! Větší balení není vždy ekonomické!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.