Po celé zemi řádí »odvrtávači« oken a dveří! Obrana? Neexistuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Po celé zemi řádí »odvrtávači« oken a dveří! Obrana? Neexistuje!

Poškození okna není velké, ale vybílí vám byt.
Poškození okna není velké, ale vybílí vám byt. (Policie ČR)

Neuvěřitelnou sérii stovek vloupání do rodinných domků po celé zemi řeší policisté. Od dubna 2009 se zloději po odvrtání otvoru v rámu okna či francouzských dveřích vloupali do 345 domů nebo bytů. Škoda je už přes 10 milionů a zloději vesele kradou dál.

Dopadnout mazané vykradače domů tak není jednoduché. „Pachatel je například jednu noc na severní Moravě, druhý den na Vysočině. Jejich rozpětí je velmi velké, kradou i v sousedních zemích,“ řekl Luděk Čížek, vedoucí odboru obecné kriminality policie v Hradci Králové.

»Jejich doba« je noc nebo brzy ráno. Berou především peníze, šperky a drobnou elektroniku. „Některé objekty vykradli opakovaně,“ řekl Čížek.

Podle něj jsou chmatáci stále drzejší a jdou v klidu i do domů se spícími majiteli. Ti si zmizení peněz či šperků často hned ani nevšimnou, protože dveře a okna jsou poškozené jen trochu. Zloději odvrtají jen úchyty zavíracího mechanismu a okno povolí.

„Už se stalo, že je poškození dokonce viděli. Pachatelé je ještě pozdravili a v klidu odešli,“ uzavřel Čížek. Obrana proti takovému postupu neexistuje, chmatáky dokonce neodradí ani štěkající psi.

Přečtěte si
maco-kovani
26. 3. 2012 • 13:51

stačí mít na okně bezpečnostní kování MACO a hlavně bezpečnostní okenní kliku s blokovacím tlačítkem nebo se zámkem, viz video http://www.youtube.com/MacoKovani Pak už to má zloděj podstatně těžší. A pokud je i bezpečnostní sklo, tak je okno velmi dobře zabezpečeno.

slanav
3. 2. 2012 • 12:10

tak se ze sdělovacích prostředků dozvědí i s návodem

xell
1. 2. 2012 • 13:14

Naprosto s vámi souhlasím, napsala jste to výstižně

bobina
1. 2. 2012 • 13:00

Oni by si dali pokoj kdyby věděli,že je možné našít jim pár kulek do kožichu a byl by hned pokoj! Já bych se nerozpakovala takovému hajzlovi to naprat kamkoli,protože je na mám pozemku,bere mi můj majetek a nemám jinou možnost miu v tom zabránit. Přemlouvání a prosby tu asi nepomůžou! Ta dívka v Americe,která takového hajzla odbouchla je v Americe hrdinkou,tady by mě za to čekal těžký kriminál! A hajzlové,zloději a nemakačenkové toho vesele zneužívají a berou nám to,na co si my poctivě vyděláme a my na to musíme koukat bez možnosti si svůj majetek ochránit! Stát,který má moc a občanovi je to na nic!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.