Největší záhady Česka: Případ »smrtícího« paprsku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Největší záhady Česka: Případ »smrtícího« paprsku

Co vyděsilo ženu v Najdku? To je dodnes záhadou.
Co vyděsilo ženu v Najdku? To je dodnes záhadou. (Profimedia.cz)

Už od pondělí bude v trafi kách k sehnání kniha Toulky českým tajemnem, která vychází v edici Aha!. Přečtěte si další ukázku. Ta obsahuje svědectví lidí, kteří se setkali s něčím neobvyklým. A ať už následujícím řádkům budete věřit, nebo ne, mějte na paměti, že něco podobného se může stát i vám.

Je poslední březnová středa v roce 1994, jedna hodina po půlnoci. Paní Urbanová z Jindřichova Hradce spí klidným spánkem v nedalekém Najdku, ve své víkendové chalupě.

Najednou se probouzí, její Zuzanka, pětiletý bílohnědý oříšek, vrčí, jako když se někdo blíží. Od nedalekého rybníka se ozývá zvuk podobný čerpání vody motorovým čerpadlem. Paní Urbanová otevírá dveře a jde na zápraží chalupy.

Tajemný objekt

Dívá se směrem k rybníku. Vidí tři oranžová světla velká jako kopací míč. Světla jsou v jedné vodorovné řadě, vzdálená od sebe asi 1,5 metru. Pes zuřivě štěká a vyskakuje na drátěný plot okolo zahrady. Zjevně jej dráždí to, co se děje u rybníka. A právě v tu chvíli se to stalo.

Od tří světelných koulí vyšlehl tenký rudý paprsek, prošel skrz drátěný plot a zasáhl Zuzanku. Ta bez hlesu padá k zemi. Paní Urbanová dostává strach, ale chce pejskovi pomoci. Opatrně se proto přiblíží k plotu a odnáší ho. Domnívá se, že je mrtvý, a pokládá ho na zápraží. Je zoufalá a o další osud oranžových světel se už nezajímá.

Až druhý den se sousedů poptává, nikdo nic neví, jenom všichni nevěřícně kroutí hlavou, když říká, že Zuzanku kdosi »postřelil«. Na těle fenky se přitom nenašla žádná stopa po kulce ani po popálenině. Ráno po celé události se sice Zuzanka nehýbala, ale byla teplá a během dne dokonce pookřála. Byla sice týden jako omámená, ale zásah červeným paprskem přežila.

Zvláštní na celé věci bylo, že po nějakou dobu fence vytékala z tlamy a konečníku žlutá voda. Veterináře nenavštívili, protože se báli posměchu. Za zmínku ještě stojí, že dům stojí na zvláštním místě. Třikrát následkem blesku vyhořel.

Událost se nikdy nepodařilo vysvětlit. Může za ni vtipálek, nebo šlo třeba o návštěvníky z vesmíru? Kdoví...

Zítra: Rybářovo překvapení



Přečtěte si
lukim
13. 8. 2011 • 08:41

blbost jsem už dlouho nečetl Milé AHA vedete

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.