Levhartí dvojčátka z brněnské zoo: Jsme bráška se ségrou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Levhartí dvojčátka z brněnské zoo: Jsme bráška se ségrou

Zatímco sameček se směje od ucha k uchu...
Zatímco sameček se směje od ucha k uchu... (Foto Zoo Brno)

Bráška se ségrou! Ošetřovatelé už znají pohlaví dvou mláďátek levharta cejlonského, která se narodila loni 21. listopadu v brněnské zoo. Je to samec a samička.

Právě dnes je jim 47 dní, rostou jako z vody a mohl je tak poprvé prohlédnout veterinář. „Malý samec váží 2,18 kilogramu, samička má jen o něco méně, přesně 2,1 kilogramu,“ řekl Aha! mluvčí zoo Michal Vaňáč. Dvojčátka dostala vitaminy, léky na odčervení a čip. Za zhruba dva týdny bude následovat ještě přeočkování. Společně s mámou Nayanou, která se o své potomky prý vzorně stará, jsou zatím ve vnitřní ubikaci. „Našim návštěvníkům se pravděpodobně představí na jaře, až ještě trošku povyrostou a venku bude tepleji,“ doplnila kurátorka chovu savců Dorota Gremlicová.

Jména budou na »A«

Levhartí sourozenci prozatím nemají žádná jména. Zaměstnanci zoo zvažují, zda je vyberou sami, nebo požádají o pomoc návštěvníky. „Jisté je, že obě musí začínat na písmeno »A«. Mláďata jsou totiž z prvního vrhu,“ vysvětlil Michal Vaňáč.

...levhartí slečna si zachovává vážnou tvář.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.