Vzácného lvíčka v plzeňské zoo pokřtili: Dostal jméno Blízký srdci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vzácného lvíčka v plzeňské zoo pokřtili: Dostal jméno Blízký srdci!

Lvíčkovi se v plzeňské zoo daří výborně.
Lvíčkovi se v plzeňské zoo daří výborně. (Foto Aha! – Romana Vébrová)

Lvíček už má jméno! Mládě vzácného lva berberského, které se před dvěma měsíci narodilo v plzeňské zoo, se ode dneška jmenuje Baqir, což arabsky znamená Blízký srdci.

Mládě, jemuž jméno vybrali pracovníci zoo, se má čile k světu. Žije si jako v bavlnce, vzorně se o něj totiž stará jeho máma Neyla (3). Je jejím prvním potomkem.

„Od ostatních tří lvů, samic Amiry, Tamiky a samce Matese, jsou matka i mládě odděleni. Tlupu se opět pomalu pokusíme spojit v průběhu ledna,“ popsal mluvčí plzeňské zoo Martin Vobruba. Až se sloučení tlupy podaří, veřejnosti se opět otevře pavilon Tajemný svět africké noci, kam zatím kvůli klidu matky a mláděte návštěvníci nesmějí.

Lev berberský téměř vyhynul

Ve volné přírodě už více než 80 let nežije. Od úplného vyhynutí jej zachránil soukromý chov marockého krále. V současnosti tyto šelmy chová okolo 30 zoologických zahrad v Evropě.

Baqir se zooložkou Lenkou Václavovou.

Přečtěte si
-bello-
29. 12. 2017 • 23:02

Zlatíčko

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.