Syna nechala hledat policí: Viděla ho jednou za 30 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Syna nechala hledat policí: Viděla ho jednou za 30 let!

Jediná připomínka, jak syn vypadá. Fotografie Přemysla Havla, kterou mámě kdysi poslal z Ameriky.
Jediná připomínka, jak syn vypadá. Fotografie Přemysla Havla, kterou mámě kdysi poslal z Ameriky. (Foto PČR, ara)

Pátrání po synovi Přemyslu Havlovi (53) nechala vyhlásit zoufalá máma Blažena (80) ze Zlína. Vzhledem ke zdravotnímu stavu a věku cítí, že brzy může přijít její hodina a syna by ještě ráda alespoň jednou viděla. 

Za posledních třicet let viděla nešťastná žena v Česku syna jen jednou. Na konci roku 2013. Přemysl Havel emigroval v roce 1986 přes Německo do USA. Nějakou dobu pobýval u bratra.

Po čase ho ale postihla paranoia, začal mít strach z lidí a uchýlil se do lesů. Tam žil až do února 2013, kdy byl ze Spojených států vyhoštěn a vrácen do Česka. Ani ho však nenapadlo, že by se ozval mamince či komukoliv jinému z rodiny ve Zlíně. I ve vlasti ho to více táhlo do lesa než mezi lidi.

K návratu ho nepřesvědčila

Když matka zjistila, že se syn vrátil z Ameriky, začala ho hledat. V dubnu 2013 po něm nechala vyhlásit pátrání. Muži zákona ho objevili v chatrči uprostřed lesů za Prahou. Žena se za synem rozjela, umyla ho, oblékla a chtěla, aby se s ní vrátil domů. To však odmítl.

Od té doby syna neviděla. „Ozval se jí pouze jednou, v srpnu 2014, kdy jí poslal pohlednici s tím, že žije v jiné chatrči, v jiném lese, tentokrát u Berouna,“ popsala policistka Monika Kozumplíková.

Přání Blaženy (80): Alespoň se ještě setkat se synem

Žena cítí, že počet dnů, které jí na tomto světě zbývají, se nezadržitelně krátí. V životě si přeje už jen jednu věc – ještě jednou vidět svého nezdárného syna Přemysla. „Obrátila se proto na nás s žádostí o vyhlášení pátrání,“ uvedla policejní mluvčí Kozumplíková s tím, že se má přihlásit buď syn sám, nebo lidé, kteří něco vědí o tom, kde by se mohl nyní zdržovat.

Přemysl Havel (53) je 180 cm vysoký, hubené postavy. Když ho matka viděla naposledy, měl krátké černé vlasy a plnovous. Má pronikavé černé oči a prokazuje se pravděpodobně cestovním pasem vydaným ve státě New York v USA. Policisté předpokládají, že žije osaměle kdekoli na území Česka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.