Smutný konec rozsáhlého desetidenního pátrání po studentce: Lucii (†16) našli mrtvou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smutný konec rozsáhlého desetidenního pátrání po studentce: Lucii (†16) našli mrtvou!

Proč Lucie K. zemřela, zjistí pitva.
Proč Lucie K. zemřela, zjistí pitva. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Smutný konec má pátrání po Lucii K. (†16) z Nového Jičína. Dívku našli po desetidenní rozsáhlé pátrací akci mrtvou. Její tělo leželo jen 2 kilometry od domova. Proč zemřela, je zatím záhadou. Dopis na rozloučenou studentka nenechala. 

Takový konec si nikdo nepřipouštěl. Lucie odešla z domu 5. ledna odpoledne jen s mobilem. Vše nasvědčovalo tomu, že si »jen« odskočila. Zpráva o její smrti rodinu i spolužáky zdrtila.

Byla tichá voda - „Je to strašné. V té naší klidné oblasti se stane něco takového,“ nevěří studentka Delicia (17), která včera přišla v doprovodu kamarádek Andrey a Karolíny (16) vzdát památku k soukromé škole Educa, kterou Lucie K. navštěvovala. „Byla to taková tichá voda. Bavila ji biologie i ekologie,“ řekl pedagog Libor Jedlička (41).

Všichni marně přemýšlejí, co Lucie K. celých 10 dnů od odchodu z domova dělala. „Je zvláštní, že vyběhne z domova jen tak ven, bez ničeho. Hrůza hrůz,“ podivuje se pedagog Jedlička. Kde dívenka jejího věku přespávala? Co jedla? Viděl ji někdo?

Vražda to nebyla - Mezi desítkami otázek ohledně posledních dnů a hodin je odpověď jen na jednu jedinou. Že Lucii nikdo od života nepomohl. „Přesnou příčinu úmrtí určí pitva. Cizí zavinění bylo na místě prvotním ohledáním vyloučeno,“ potvrdil policista Petr Gřes. Dívku identifikoval její otec Jiří.

Otec: Neměla důvod utéct

Lucie odešla z domova v úterý 5. ledna odpoledne a už se nevrátila. „Neměla důvod utéct... Doma a ve škole puberťácká pohoda. Nevzala si s sebou věci na útěk nebo pro dlouhodobější nepřítomnost doma,“ napsal otec na Facebooku v době pátrání. Po sobě zanechala zapnutý počítač a rozsvíceno. Vypadalo to, že se brzy vrátí.

Hledali i dobrovolníci

Policisté, strážníci i dobrovolníci prověřovali během 10 dnů několik desítek garáží, domů a sklepů. Šlo o desítky osob, které pročesávaly Nový Jičín a okolí. Bohužel, až do včerejška bezvýsledně.

Přečtěte si
frannes
17. 1. 2016 • 18:31

nejsem forenzní specialista, možná jen více sleduji detektivní a zdravotnický žánr v různých seriálech a filmech . Je vyloučeno aby jakékoliv tělo mrtvého po deseti dnech a za teplot pod bodem mrazu nemělo příslušnou ztuhlost ,nebyly povrchové změny na pokožce atd. Je nutno počkat na pitvu ,doufám, že veřejnost bude informována a bude dále pátráno zda se na smrti dívky někdo cizí nepodílel , respektive vzhledem k tomu ,že svědci v TV pořadu vylučují , že na tomto místě by bez spatření mohlo tělo ležet , kde pobývala dny po odchodu z domu atd.

jansochor
17. 1. 2016 • 12:59

Mělo by se pátrat dál.

koko61
16. 1. 2016 • 23:16

Jako nechci malovat čerta na zeď, ale ten táta se mi vůbec nelíbí a už vůbec, v jaké byl a je pohodě

danuska555
16. 1. 2016 • 20:40

Tak kdo? Matka? Otec?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.