Čech žebral v Thajsku: Kvůli zraněné dceři! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Čech žebral v Thajsku: Kvůli zraněné dceři!

Lukáš s dětmi na pláži, to byla ještě Rebeka zdravá.
Lukáš s dětmi na pláži, to byla ještě Rebeka zdravá. (Foto: Facebook)

Lukáš Matěna od začátku prosince cestuje s rodinou po světě. V Thajsku se jim ale stalo neštěstí, dceru Rebeku (6) jim srazilo auto a skončila v nemocnici! Potřeboval si přivydělat peníze na prodloužení pobytu, a tak se na ulici postavil s kytarou, jenže to není v Thajsku povoleno. 

Výdaje na léčbu 600 tisíc korun naštěstí platí pojišťovna řidiče, i tak se ale otec rozhodl přivydělat aspoň pár drobných na úhradu pobytu pro zbytek rodiny. Vyrazil s kytarou na náměstí a tam… ho zadržela policie!

„Musel jsem mu říct, že je to nezákonné, a navrhl jsem, aby zkontaktovali českou ambasádu,“ uvedl zástupce imigrační policie Tapanan Akkarakantarakorn. Čeká na odlet

„Pomoc od české ambasády odmítl,“ řekla Aha! mluvčí ministerstva zahraničních věcí Michaela Lagronová. Proč, je otázkou? Podle informací Aha! Lukáš prý čeká, až holčičku pustí z nemocnice a bude moci i s rodinou odletět domů. „Rebeka může přijímat tekutou stravu a za pár dní ji možná z nemocnice propustí. Za týden ji ale čeká kontrola a týden nato další operace,“ dodal Lukáš.

Lukáši Matěnovi se v Thajsku zranila dcera Rebeka.

Co se dceři stalo?
V Thajsku se začátkem ledna měla rodina zdržet čtyři dny. „Rebeka se ale u chrámu rozhodla sama přejít přes cestu. Tam do ní narazilo vyjíždějící auto,“ popsal pro novinky.cz Lukáš. Srážka naštěstí dopadla »jen« natřikrát zlomenou čelistí, i tak ale holčička skončila v nemocnici.

Autor:  et,dce

Přečtěte si
prroud
16. 1. 2015 • 12:23

Nase soucasny ambasady jak vime z hodne prikladu jsou dnes pro vlastni lidi spis nepratelskym uzemim!

prroud
16. 1. 2015 • 12:20

Nadelali by mu i s rodinou akorat hafo problemu,v nejlepsim pripade je poradne zadluzili a stejne by nepomohli!!!

prroud
16. 1. 2015 • 12:19

Nedivim se ze odmitl "pomoc" ambasady naseho KOCOURKOVA!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.