Sebevědomí usínají v poloze plodu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sebevědomí usínají v poloze plodu!

Spánek v poloze plodu znamená, že vedle vás leží sebevědomá, nicméně v nitru zranitelná duše.
Spánek v poloze plodu znamená, že vedle vás leží sebevědomá, nicméně v nitru zranitelná duše. (Profimedia.cz)

Máte nového partnera či partnerku a chcete svoji lásku poznat co nejvíc? Nahlédněte v noci pod peřinu. Poloha spánku může velmi napovědět. Zajímavé je i spojení spánku a tělesné váhy.

Spíteli málo, v noci pracujete nebo paříte, začnete tloustnout. Organismus nevyspalého člověka sice spálí méně energie, ale únava vyvolává silnější pocit hladu a vede k přibývání na váze.

Poloha plodu

Spáči leží na boku, jsou schouleni do klubíčka. Pokrčené mají ruce i nohy.

Co prozrazuje? Vysoké sebevědomí a sebejistotu. Lidé usínající v této poloze jsou navenek velmi tvrdí, dokáží jít jako berani za svými cíly, nic je v »tažení« životem nemůže zastavit. Přes významnou dávku sebevědomí však mohou být v prvním kontaktu s neznámým člověkem ostýchaví. Nesmělosti se obvykle po několika rychle slovech zbaví. V nitru jsou citliví, každá zrada blízkého člověka je velmi raní a těžce se s ní vypořádávají.

Jací jsou v lásce? O lásce přemýšlejí. Než se rozhodnou pro vztah, potřebují mít úplnou jistotu, že druhá strana jejich city opětuje. Za svým miláčkem pevně stojí a dokážou ho v každé situaci podržet. Není proto divu, že takto usíná více žen...

6 let života prosníme

✔ Zdají se vám sny? Buďte rádi, budete dlouho živi. Někteří vědci uvádějí, že sny dokážou upozornit na zdravotní obtíže. Pokud se zdát přestanou, je zle, nemoc se stává kritickou. Každopádně sny ke spánku patří, každý z nás prosníme zhruba třetinu noci, tedy šest let života. REM fáze spánku, v nichž sníme, se u zdravého člověka objevuje nejméně třikrát za noc. Znamená to, že během jednoho roku se nám zdá v průměru jeden tisíc snů. Většinu si vůbec neuvědomíme, další část z nich zapomeneme těsně po probuzení.

✔ Abychom si sny mohli zapamatovat, musíme se probudit a chvíli zůstat vzhůru. Proto si pamatujeme nejčastěji ranní sny, které přichází přibližně 30 minut před probuzením bez budíku.

Mozek frčí naplno

✔ Víte, proč se ženy rády váží po ránu? Mají o kilo až kilo a půl méně než večer. A není to tím, že by za noc vy-potily či vydýchaly tolik vody. Kilogramy doslova sežere mozek. Během spánku jede na plné obrátky a potřebuje palivo. V noci třídí informace, které jsme za celý den za-žili, vytváří tzv. paměťové stopy, čímž se vlastně učíme. Pokud se vrátíme k hmotnosti, je proto důležité snídat a dodat tělu energii za noc mozkem spotřebovanou.

✔ Zanedbáváme-li ranní jídlo, večer se dostaví »vlčí hlad« a vyluxujeme lednici. Musíme, aby měl mozek v noci z čeho čerpat. Zbytečně ale sníme jídla víc a nad-bytečná energie se uloží v podobě tuku na břiše, steh-nech či zadečku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.