Spánek v objetí s partnerem: Potlačíte stres, utužíte vztah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Spánek v objetí s partnerem: Potlačíte stres, utužíte vztah!

Spánek
Spánek (Profimedia.cz)

Usnout v objetí s partnerem je pro vyznavače odděleného spaní nepředstavitelné. Večerní a noční tulení je přitom skvělou obranou proti současnému uspěchanému životu a dokonce prospěšné pro zdraví. Hoďte proto za hlavu i případnou neshodu, svoji lásku na lůžku polibte a přitulte se. Zítřek bude hned o poznání růžovější.

Usínání v partnerově náruči je nejen krásné, ale i dobré pro utužení vzájemného vztahu. A může i prospět zdraví!

Fyzický kontakt s druhou osobou prohlubuje spánek a působí proti stresu – snižuje hladinu stresových hormonů, zároveň snižuje srdeční frekvenci, krevní tlak – obou partnerů, ženy i muže. Někteří psychologové dokonce osamělým lidem doporučují pořídit si do postele plyšáka.

Tato poloha ovšem není pro tělo úplně přirozená, svaly se tedy neuvolní do takové míry, jako když si lehnete odděleně. Ráno můžete cítit bolesti v kloubech i svalech. Spíteli partnerovi na rameni nebo na hrudi, můžete se probudit s bolestmi krční páteře či hlavy, on hrudní páteře.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.