Přítel pije: Dokážu ho změnit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přítel pije: Dokážu ho změnit?

Přítel pije, dokážu ho změnit?
Přítel pije, dokážu ho změnit? (Profimedia.cz)

Na začátku každého vztahu jsme až po uši zamilovaní.

Nespíme, nejíme a jen vzdycháme a těšíme se, až toho druhého zase uvidíme. Nevnímáme jeho chyby a myslíme si, že partnera hravě předěláme. Tak to ale nefunguje. Přečtěte si, jaké nejčastější chyby v novém vztahu děláme.

Zpočátku mi to nevadilo

„S novým přítelem chodím půl roku. Když jsme se seznámili, věděla jsem, že pije víc, než je zdrávo. Nevadilo mi to, říkala jsem si, že je nešťastný a že to neměl v předchozích vztazích lehké. Věřila jsem, že vedle mě se změní. Jenže bohužel... Pije pořád stejně a já jsem z toho zoufalá.“

Romana Kučerová, Benátky nad Jizerou

Tyhle chyby děláme

➤ Věříme v nemožnéLidé, kteří věří, že někoho dokážou změnit nebo že se někdo po jejich boku začne chovat jinak než dosud, si koledují o těžký život. Nikdo se jim před očima měnit nebude...

➤ Podléháme hormonůmKdyž se bláznivě zamilujete, mozek je zaplaven hormony, které působí jako droga. Dejte si předsevzetí, že s rozhodováním o budoucnosti počkáte. Vdávat se po půlroční známosti není dobré řešení.

➤ Popíráme problémyNěkdy zavíráte oči před partnerovými problémy, o nichž přitom dobře víte. Každou informaci o něm využijte k promyšlenému rozhodování.

➤ Partnerovi se poddávámeNeustále se vyhýbáte konfliktům, na všechno přikyvujete. Ale pozor! Člověka, který se vším souhlasí, si nikdo neváží. Koledujete si tak o citové zneužívání.

Zítra: Rady pro ženy, které chtějí být ve vztahu úspěšné



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.