Vřelí lidé spí na břiše | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vřelí lidé spí na břiše

Tato spánková poloha ukazuje na velmi společenskou osobnost.
Tato spánková poloha ukazuje na velmi společenskou osobnost. (Profimedia.cz)

Spíte na břiše? Pak určitě budete mít radost, poloha spánku o vás podle psychologů vypovídá, že jste vřelá a velmi společenská osobnost.

Svému okolí ale raději způsob trávení noci předem oznamte, nevyplatí se vás kritizovat...

Poloha na břiše

Spáč leží na břiše, hlavu má natočenou k jedné straně. Ruce má na polštáři, případně ho jimi svírá.

Co prozrazuje?

Máte vedle sebe velmi družného člověka, má spoustu kamarádů a ve velké společnosti lidí se cítí jako ryba ve vodě. Nedělá mu problém seznamovat se. Na první pohled je tedy značně sebevědomý.

Specifický rys – zbrklé jednání, např. rozbije láhev vína ještě dřív, než ji předá hostiteli – ukazuje na skrývanou nervozitu. Prahne po úspěchu, můžete se na něho spolehnout.

Negativní vlastností je neschopnost přijmou i oprávněnou kritiku. Ti, kteří pevně objímají polštář, nesnášejí extrémní situace.Jací jsou v lásce? Mají spoustu energie a kypí vášněmi, postelové hrátky milují. Pokud se ve spánku roztahují, chtějí mít navrch i ve vztahu. Braňte se!

Společná ložnice jen pro někoho

Spánek po boku partnera, nejlépe ještě v jeho objetí, potlačuje stres – snižuje hladinu stresových hormonů, zároveň snižuje srdeční frekvenci, krevní tlak. Pokud však jeden noc probdí pomlaskáváním na chrápající lásku či přetahováním o společnou peřinu, změní se noc v peklo.

Nevyspání má na svědomí podráždění, nervozitu, vyvolává hádky a může stát za řadou zdravotních potíží. Zahraniční studie dokonce uvádějí, že společné lůžko stojí za 50 % spánkových poruch.

V těchto případech si proto společnou ložnici zakažte! Spát ale s partnerem/kou odcházejte ve stejný čas, pomazlete se, dejte si pusu na dobrou noc a pak šup, odbatolte se do svého pelíšku.

Jak porazit chrápání?

Chrápete? Zapomeňte na nejrůznější kapičky a spreje, podle lékařů jde jen o ne zrovna účinnou, zato poměrně drahou berličku. Mnohem efektivnější jsou opatření, které se ale chrápajícím obvykle moc nepozdávají.

Jak zní? Zhubněte, pijte méně alkoholu, nepřejídejte se, začněte cvičit, zavrhněte kouření, zapomeňte na léky na spaní a usínejte na břiše či boku. Pravdivost rad potvrdí jistě každý, kdo vedle chrápajícího partnera usíná.

Kdy jsou noci nejhorší? Přece po flámu. Nikdy chrápání nepodceňujte! Dochází při něm k obstrukční spánkové apnoi, jde o nebezpečné zástavy dechu během spánku, které zvyšují riziko vzniku srdečního infarktu a mozkové mrtvice.

Obraťte se o pomoc na lékaře, mohou nabídnout speciální masku na spaní, případně drobnou operaci.

Zítra: Co prozradí spánek na boku s rukama pod hlavou?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.