Jedeme do Chorvatska: Kde v Chorvatsku bydlet? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jedeme do Chorvatska: Kde v Chorvatsku bydlet?

Dubrovnik je častým cílem turistů z Česka.
Dubrovnik je častým cílem turistů z Česka. (Profimedia.cz)

Chorvatsko má obrovskou výhodu – nabízí tolik možných způsobů ubytování, že si ten sobě nejpříjemnější způsob může vybrat opravdu každý.

Případně i během týdne lze vyzkoušet bydlení pod stanem, v karavanu, luxusním hotelu i na jachtě. A pokud se rozhodnete vyrazit na poslední chvíli, vždycky si můžete být jisti, že se u Jadranu ubytujete. Co však musíte řešit ještě z domova, je pojištění. To nikdy nepodceňujte!

„Pokud se vydají autem do Chorvatska dva lidé, z mých zkušeností mohu potvrdit, že ubytování najdou vždy. Jel jsem tzv. na blind s přítelkyní již třikrát a pokaždé jsme po několika pokusech bydleli v soukromí s výhledem na moře,“ říká cestovatel Josef Landa z Brna.

Bez zajištěného ubytování nemusíte spoléhat na mnohdy umně vyvedené fotky, kterými se snaží nalákat zákazníky ve svých katalozích cestovky. „Můžete klidně navštívit několik různých míst a vybrat si,“ dodává Landa.

Máli člověk už rodinu a partner není zrovna dobrodruh, je lepší zajistit si bydlení předem. V sezoně bývají penziony, hotely a priváty často obsazené. Ale máteli s sebou v autě stan, strach mít nemusíte. V kempu se vždy volné místo najde.

Nezapomeňte se vždy pojistit!

Spoléhat jen na evropský průkaz zdravotního pojištění, kartičku zdravotní pojišťovny platnou v zemích EU, se nemusí vyplatit. Zaručuje pouze nárok na tzv. nezbytnou zdravotní péči. Za vše ostatní si budete muset zaplatit sami. To samé platí i pro některá pojištění v rámci platebních karet, které nabízejí k bankovním účtům peněžní ústavy.

Vyplatí se proto zaplatit si cestovní pojištění. V ceně dovolené nejde o závratnou sumu a můžete být na cestě klidnější, že se v případě problémů nedostanete do finančních potíží. Pojistku si můžete sjednat i přes internet, v takových případech získáte i slevu, obvykle kolem 10 %. Platba pak probíhá buď pomocí platební karty nebo převodem z účtu.

Ubytujte se na majáku

Chcete letos o dovolené zažít opravdovou romantiku, a na exotiku nemáte peníze? Netradiční prázdniny můžete zažít i v nedalekém Chorvatsku. Zkuste se místo pod stanem nebo v hotelu ubytovat na majáku, na Jadranu jich najdete hned několik.

Za vyzkoušení stojí třeba maják Porer, který stojí od roku 1833 na stejnojmenném ostrůvku. Jde vlastně o útes o šířce 80 metrů, pěšky ho obejdete za minutu. Od pevniny – osady Premantura – je vzdálený 2,5 km. Správce majáku říká, že Porer nabízí nejhezčí západ slunce na Jadranu.

Místo je zároveň jako stvořené pro milovníky potápění. Na dně moře je mnoho útesů. Rybáři tu zase z vody mohou vytáhnout až 90 % všech druhů ryb, které žijí v Jaderském moři. Za ubytování na majácích zaplatíte průměrně 450 Kč za osobu a den.

Zítra: Ceny potravin



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.