Ubil holiče úchyl? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Ubil holiče úchyl?

Holič byl prý podivín.
Holič byl prý podivín. (Shutterstock.com)

K surové vraždě holiče V. T. (†72) z pražské Malé Strany se přiznal slabomyslný O. Š. Detektivové však zjistili, že si slabomyslný muž nejspíš vše vymyslel. Proč to ale udělal?

Holič V. T. odešel 21. října 1958 do svého holičství v centru Prahy. Večer se však nevracel, vydali se ho hledat, a našli jen jeho znetvořenou mrtvolu. Neznámý vrah ho ubil tak, že senior nebyl k poznání.

Ukázalo se, že V. T. byl tak trochu podivín. Nikdy neodkládal starý batoh a kufřík. Říkalo se o něm, že ve svých zavazadlech nosí zlato, od kterého se nedokáže odloučit. Manželka však detektivům řekla, že v batohu a kufříku měl V. T. jen náhradní oblečení a další bezcenné věci.

Několik svědkyň z okolí později kriminalistům řeklo, že je v den vraždy obtěžoval asi pětatřicetiletý muž. Chtěl pustit na záchod, něco k jídlu a podobně. Šlo o několikrát trestaného O. Š. Ve vězení byl za napadání žen. Jednu mladou dívku se pokusil znásilnit, do další narážel na ulici se ztopořeným penisem v ruce. Pronásledoval i šestileté děvče.

K vraždě holiče se slabomyslný úchyl přiznal. Nedokázal však popsat ani starého pána ani jeho provozovnu. Tvrdil, že mrtvému ukradl aktovku, zmizel však kufřík. Detektivové usoudili, že se nepříliš inteligentní deviant v okolí potuloval, o vraždě slyšel a přiznal se, aby byl zajímavý. Mohlo jít od O. Š. jen o promyšlenou obhajobu? Sotva. Jeho mozková kapacita by na tak sofistikovaný plán nestačila. Vražda holiče V. T. zůstala neobjasněna…

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.