Děsivá sebevražda: Muž si sám uřízl hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Děsivá sebevražda: Muž si sám uřízl hlavu!

Muž si sám odřízl hlavu. (Ilustrační foto)
Muž si sám odřízl hlavu. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Když našli obyvatelé malé vísky nedaleko Banské Bystrice v bývalém Československu mrtvolu M. K. (†42), bylo jim hned jasné, že jejich souseda někdo zavraždil. Muž měl téměř uříznutou hlavu a řez byl vedený na zadní části krku. Nakonec se však ukázalo, že všechno bylo jinak…

Hlídku Veřejné bezpečnosti si přál přivolat i místní lékař, který mrtvolu ohledával jako první. I on se domníval, že se dívá na oběť vraždy.

Mrtvý M. K. ležel v kaluži krve ve sklepě svého domu. Zadní částí krku se od ucha k uchu táhla rozšklebená rána, odhalující přetnuté tepny, svaly a vazy. Zkušený soudní lékař si však všiml i několika mělkých menších ranek, které mu připomínaly pokusná říznutí, jež lze často pozorovat u sebevrahů.

Člověk, který si chce sáhnout na život, obvykle chvíli sbírá odvahu a první říznutí bývá málokdy smrtelné. Naopak zcela chyběla takzvaná obranná zranění na rukou, která by naznačovala, že se muž bránil útoku. Pokud by mu rány na krku způsobil vrah, musel by M. K. sedět zcela klidně a čekat, až se útočníkovi povede hluboký řez, což rozhodně není pravděpodobné.

Výslechy svědků pak potvrdily lékařovu teorii. M. K. byl v poslední době smutný a zadumaný, domníval se, že ho sousedé pomlouvají a posmívají se mu, protože jeho dcera se měla vdávat těhotná. Obvodní lékařka M. K. se obávala, že u něj propuká duševní choroba, a navrhovala psychiatrické vyšetření. K němu ale už nedošlo, protože si M. K. vzal život velmi bizarním způsobem, kdy si sám prakticky odřízl hlavu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.