Haničku (†11) podřízl sadařským nožem mezi třešněmi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Haničku (†11) podřízl sadařským nožem mezi třešněmi!

Vrah Haničku zabil v třešňovém sadu.
Vrah Haničku zabil v třešňovém sadu. (Shutterstock.com)

V červnu 1989 vyrazila Hanička (†11) do třešňové aleje v pražských Vysočanech, aby si trochu zamlsala. Domů se však už nikdy nevrátila. Mezi třešněmi si na ni počkal vrah, znásilnil ji a podřízl sadařským nožem.

Zpráva o pohřešované školačce se ten večer objevila v televizi a Haniččin spolužák ohlásil, že dívku viděl v třešňovém sadě nedaleko železniční tratě. V místech, která popsal, skutečně ležela mrtvolka zneužité holčičky. Policisté podrobně vyslýchali všechny děti, které si do aleje chodily hrát. Jedna dívka si vzpomněla, že je často sledoval »nějaký Rom«. Tak se detektivové dostali na stopu tehdy jedenačtyřicetiletému Zdeňkovi Moremu.

Mnohokrát trestaný recidivista se v kritický den doma vzrušoval nad obrázky z časopisů zobrazujícími násilí. Pak vyrazil do sadu a potkal tam Haničku. Dívka byla skloněná a sbírala popadané třešně. „Tak co, natrhala sis jich dost?“ zeptal se jí podle výpovědi More. Pak se na ni se vrhl a znásilnil ji, rdousil a nakonec podřízl.

 

O vraždě mluvil More velmi cynicky. Vyšetřovatelé vzpomínali, že při rekonstrukci v aleji moc nechybělo a museli ho bránit před vlastními kolegy. I veřejnost byla mimořádně brutálním činem pobouřena. Tehdy ještě existoval trest smrti a všeobecně se očekávalo, že pedofilní vrah bude popraven.  Nejvyšší trest byl však zrušen dříve, než došlo v říjnu 1990 k soudu. Zdeněk More byl odsouzen nejprve k doživotí, pak mu byl trest dokonce snížen na pětadvacet let odnětí svobody.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.