Horor na Turnovsku: Nahého muže nechali zemřít ve sklepě domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Horor na Turnovsku: Nahého muže nechali zemřít ve sklepě domu!

Pitva prokázala, že nájemník zemřel na krvácení do mozku.
Pitva prokázala, že nájemník zemřel na krvácení do mozku. (Profimedia.cz)

Josef H. pronajal chalupu v Drahoňovicích na Turnovsku svému známému Miloslavovi M. Nájemník žil v domě zadarmo, měl ho však udržovat, jako by byl jeho vlastní. Gentlemanská dohoda ale nefungovala a následný spor skončil smrtí…

Josef H. dorazil se svou ženou 6. května 1987 na služebnu VB v Turnově a ohlásil, že ho Miloslav M. napadl a nastříkal mu do očí nějaký roztok. O dvě hodiny později se manželka Josefa H. vrátila a příslušníkům prozradila, že se jí muž svěřil s tím, že Miloslava M. zamkl ve sklepě. Když do domu muži zákona dorazili, našli Miloslava M. skutečně zavřeného v suterénu – byl nahý a mrtvý.

Josef H. přiznal, že se s nájemníkem pohádali. Důvodem bylo to, že o dům řádně nepečoval, naopak stavení i zahradu obklopoval odpadky. Josef H. chtěl smlouvu zrušit, ale zjistil, že si Miloslav M. nechal v domě napsat trvalé bydliště. Když se jej snažil vykázat, Miloslav mu stříkl do očí směs ironu a alpy.

Oslepený Josef H. ho srazil na zem. Potom mu hlavou několikrát udeřil o podlahu. Muže svlékl, údajně aby nemohl utéct, a zamkl ve sklepě. Miloslav M. tam pak zemřel na krvácení do mozku. Josef H. své přiznání později odvolal a tvrdil, že k němu byl donucen. Soud mu neuvěřil a poslal ho do vězení na deset a půl roku.


Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.