Na policejní stanici v Litoměřicích se doplazil umírající muž. V ruce svíral nůž, který do něj zabodl vrah… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Na policejní stanici v Litoměřicích se doplazil umírající muž. V ruce svíral nůž, který do něj zabodl vrah…

Umírající muž díky noži ukázal na svého vraha. (ilustrační foto)
Umírající muž díky noži ukázal na svého vraha. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

VB, který měl jednu listopadovou noc roku 1973 službu na litoměřické stanici, vyrušil zvonek. Přede dveřmi našel těžce zraněného Milana B. Mladík mu z posledních sil sdělil, že ho pobodal a oloupil muž, s nímž se seznámil v baru. Jméno pachatele neznal, přinesl ale jeho nůž.

V osudný den hrál Milan B. se svými kamarády v baru Klub karty. Okolo karbaníků se ometal i neznámý muž. Sice s nimi nehrál, ale zjevně ho zajímalo, kdo vyhrává. V deset hodin večer bar zavíral a Milan B. se vydal na ubytovnu dělníků, kde bydlel.

Cestou ho dostihl chlapík, který se ochomýtal okolo karetního stolku. Bez varování vytáhl nůž, bodl Milana B. několikrát do břicha a chtěl peníze. Milan B. mu dal vše, co vyhrál, a doufal, že už ho útočník nechá na pokoji. Lupič si vzal peněženku, ale potom svou oběť bodl ještě do krku. Milan B. se z posledních sil doplazil ke stanici VB a řekl mužům zákona, co se mu stalo.

Pak upadl do bezvědomí, z něhož se už neprobral. Detektivové zjistili, že pachatelem je nejspíš recidivista Bedřich V. Kriminálník při zatýkání prchal, ukryl se dokonce pod zaparkované auto. Zranění, která utrpěl při vytahování zpod vozu, využil později jako důkazu, že byl údajně zbit.

Navíc přesvědčil svého spoluvězně, aby se k vraždě přiznal on. Žádné kličky mu ale nakonec platné nebyly a skončil ve vězení na osmnáct let.



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.