Brutální poprava v tramvaji číslo 22: Kat stále uniká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Brutální poprava v tramvaji číslo 22: Kat stále uniká!

Zastřelený muž zůstal sedět na sedadle v tramvaji.
Zastřelený muž zůstal sedět na sedadle v tramvaji. (Aha! – Martin Pekárek, Mediafax)

Kriminalisté stále neznají totožnost vraha, který v noci na sobotu v pražské tramvaji číslo 22 výstřelem do hlavy popravil cestujícího Rudolfa Slavíka (†34).

Dohromady teď především skládají střípky svědectví lidí, kteří zavražděného nešťastníka znali...

Hlavním městem obchází strach. Co když brutální vražda nebyla náhoda? Co když vrah brzy znovu zaútočí? To všechno se teď honí hlavou cestujícím v nočních tramvajích. A zřejmě tápou i kriminalisté z pražské mordparty. Ti na případu pracují už desítky hodin, ale výsledek se zatím nedostavil.

Podle informací Aha! se jim už ozvalo několik svědků, kteří jim pomáhají zmapovat poslední chvíle života oběti. Podle posledních zpráv muž dlouhodobě neudržoval vztahy s rodinou a působil jako bezdomovec. „Všechny poznatky prověřujeme, ale nějakou dobu to ještě potrvá,“ řekli včera policisté.

Ti pracují i s verzí, že se jednalo o náhodný útok nějakého kriminálníka. Podle místních se totiž na konečnou v Hostivaři často stahují feťáci, loupežný motiv však byl vyloučen. Objevila se ale informace, že snad sám mrtvý drogy užíval.

„Prosíme všechny, kteří znají osobu zavražděného, nebo byli svědky něčeho neobvyklého, aby nás kontaktovali,“ říká policejní mluvčí Eva Miklíková. Policisté totiž hledají vraha i mezi lidmi, které mohl Slavík znát a třeba se s nimi nepohodl. Pachateli hrozí za vraždu 10 až 18 let vězení.

Co se v tramvaji stalo?

Do tramvaje číslo 22 přistoupil necelou hodinu po sobotní půlnoci Rudolf Slavík. Na konečné v Hostivaři o půl hodiny později uslyšel řidič při otevření dveří tlumený výstřel a uviděl postavu běžící do noci. V domnění, že Slavík jen spí, ho šel vzbudit. Muž měl ale prostřelenou hlavu a už mu nebylo pomoci.

Prokletá linka. Samé vážné nehody!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.