Tady bydlel muž z tramvaje smrti! Sousedé: Chodili za ním feťáci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tady bydlel muž z tramvaje smrti! Sousedé: Chodili za ním feťáci!

Slavíka zastřelil neznámý člověk v tramvaji č. 22.
Slavíka zastřelil neznámý člověk v tramvaji č. 22. (Aha! – Martin Pekárek, Mediafax)

Už 25 dnů uplynulo od okamžiku, kdy kulka zabila v tramvaji smrti č. 22 v Praze-Hostivaři Rudolfa Slavíka (†34).

Jeho vrah stále uniká. Kolem mužovy šokující smrti je stále tajemno a rodí se nové hypotézy. Deník Aha! našel jeden z domů, v nichž Slavík pobýval. Podle lidí z domu právě sem přišli kriminalisté jen pár hodin poté, co Slavík zemřel.

„Vyptávali se, jestli tu bydlí, a přitom už museli vědět, že je zastřelený,“ podivoval se jeden ze sousedů.

Slavík měl prý byt na sídlišti a vyměnil ho za bydlení v tomto domě na Pankráci. „Bydlel tu s manželkou. Nikomu by nevadili. Přes den spali, v noci žili. To, že ho někdo zabil, musel být omyl. Nikdo neměl důvod mít na něj pifku, byl spíše takový bačkora,“ vzpomíná sousedka Dagmar P.

V bytě pod půdou se zlatým klepadlem na dveřích, v němž Slavík před časem žil se ženou, také narkomankou, a ze kterého je prý majitel vystěhoval kvůli neplacení nájmu, dosud nikdo nebydlí. „Otevřená okna jsou tam proto, že tam byl strašný smrad,“ objasnila další sousedka s tím, že se Slavík zřejmě přestěhoval do bytu, který zdědil po otci. „Nevadili mi, ale vadili nám feťáci, kteří chodili za nimi. Ťukali na okno, zvonili na nás i v jednu, ve tři v noci,“ dodala sousedka.

Ani ona si neumí představit, proč by měl Slavíka někdo zabít. „Možná někomu něco dlužil nebo vzal. Tahali sem i kradené věci v taškách z obchoďáku, rozebírali tu kola. Nebo si ho třeba někdo spletl s bezdomovcem,“ uvažovala starší žena.

Zcela jednoznačné nejsou ani informace z policejních zdrojů. Podle té nejnovější, kterou Aha! získalo, není vyloučeno, že Slavíka kdosi postřelil mimo tramvaj. „Uvnitř tramvaje se nenašla nábojnice a nic tam nebylo prostřeleno. I stopy krve nasvědčují tomu, že mohl být zraněn jinde. Je možné, že se to stalo venku, on ještě stačil nastoupit a teprve uvnitř vozu zemřel,“ řekl Aha! zdroj. Tuto verzi ale Aha! vyvrátil jiný kriminalista obeznámený s případem. „Je nesmysl, že by ho postřelil pachatel jinde,“ trval na původní verzi.

Jisté jsou tedy nadále jen dvě věci. Slavíka neznámý vrah zastřelil a je stále na útěku. Kriminalisté teď především pátrají po rusky mluvícím muži, se kterým se Slavík před smrtí zřejmě pohádal v pražském baru Ještěrka.

Kdo byl mrtvý Rudolf Slavík

  • Byl to vyučený automechanik a nadšenec do aut. Měl také rád historii.
  • Narkomanem od třinácti let, kdy poprvé drogu okusil. Několikrát se pokusil s dvacetiletou závislostí skoncovat, vždy se k drogám ale po několika měsících vrátil.
  • V roce 2003 se oženil s narkomankou. I když se rozešli, nikdy se nerozvedl.
  • Poslední odvykací kúru podstoupil na konci minulého roku v léčebně Červený dvůr. Policie nemá informace o tom, že by drogy před smrtí užíval.
  • Po návratu z léčebny chvíli dělal popeláře. Po pár týdnech ale práci opustil a novou si nenašel. Na Silvestra mu zemřel otec. Po něm zdědil v Praze byt a začal ho s přáteli rekonstruovat.
  • V osudný večer se v restauraci Ještěrka na I. P. Pavlova pustil slovně do asi čtyřicetiletého rusky mluvícího muže, který seděl vedle něj u stolu. Muž zaplatil a odešel.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.