Vesničko má středisková - Chudák Otík: Dluhy! A krok od blázince! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vesničko má středisková - Chudák Otík: Dluhy! A krok od blázince!

PRAHA/BUDAPEŠŤ – János Bán (51), maďarský herec známý jako »momentálně« zaostalý Otík Rákosník z včera večer odvysílané komedie Vesničko má středisková, má velké dluhy, čtyři děti, je třikrát rozvedený a jen krok od nervového kolapsu!

  • Třikrát se rozvedl
  • Má čtyři děti
  • Přišel o všechno

„Ocitl jsem se prakticky na ulici. Bez halíře, bez dětí, bez rodiny, bez bytu. Měl jsem blízko k zbláznění,“ svěřoval se ještě nedávno, po svém posledním rozvodu. A co ho na dno přivedlo? Ženy!

„Vůbec nejsem zdrženlivý. Mám čtyři děti se třemi ženami!“ říká populární, téměř dvoumetrový herec, který hraje v jednom budapešťském divadle. „Kdybych hrál jen tady, umřu hlady. Hraju ještě v dalších dvou. Mám asi třicet představení do měsíce,“ povzdychl si s tím, že třeba jeho modrý žigulík je starý už 25 let. „Mám nějaké finanční závazky, ale do toho bych se nechtěl moc pouštět. Takže lepší auto si dovolit nemůžu,“ krčí rameny. Ženy a hlavně děti, na které musí po rozvodech platit, ho totiž připravují o pořádný krajíc jeho výdělků!

„I v nejtěžších okamžicích se vy Češi dokážete dívat na svět se sarkastickým humorem. Nám Maďarům tohle strašně chybí,“ přiznává Otík, který vystudoval chemickou průmyslovku, a na natáčení českého filmu vzpomíná raději než na své účinkování po boku Arnolda Schwarzeneggera v hollywoodském akčním filmu Rudé horko. „Vyrůstal jsem totiž na podobné vesnici, jako je ta ve filmu. A každá vesnice má svého blázna u nás to byl pastevec sviní,“ směje se herec, jehož slavný zkažený chrup byl pouhou protézou. Tu prosadil režisér Jiří Menzel! „Vzpomněl jsem si, co mi říkal můj zubař, který byl dříve zaměstnaný někde na Šumavě a měl v rajónu útulek pro handicapované děti. Prozradil mi, že je zajímavé, že všechny mají zkažené zuby. Zavolal jsem proto Jánosovi, jestli by si nepořídil nějaký ošklivý chrup,“ vzpomíná Menzel. „On šel za svým kamarádem, který mu za pár stovek udělal protézu. János pak přijel, nasadil si ji a my se všichni lekli. Vypadal hrozně. On je to hezký kluk a najednou byl někdo úplně jiný. Tak jsem natočil na videu zkoušku se zuby i bez, a pak jsme se naštěstí rozhodli pro ty zkažené zuby. János se potom bavil v Praze v metru tím, že si je občas nasadil a usmíval se na holky,“ směje se režisér, jehož další velkofilm Obsluhoval jsem anglického krále má dnes premiéru. Roličku v něm prý nabídl i Otíkovi, ale ten neměl čas. Musel vydělávat...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.