Anna (46) ze Stupavy: Vaří džemy bez chemie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Anna (46) ze Stupavy: Vaří džemy bez chemie!

Anna Muchová propadla naplno své vášni.
Anna Muchová propadla naplno své vášni. (Foto Aha! - Slávka Červená)

Už jako holka pomáhala mamince, která zavařovala vše, co zahrada dala. Nyní, po letech, k tomu Anna Muchová (46) ze Stupavy na Uherskohradišťsku dospěla také.

„Když začaly prázdniny a dozrávalo ovoce, s bráchou jsme se už děsili. S nechutí jsme trhali rybíz, kterého jsme měli hodně,“ vzpomíná Anna, která tenkrát nechápala, proč její máma zpracovává veškeré ovoce i byliny, které rostly okolo. Léta pak dělala účetní. Teprve před třemi lety zaběhnutý rytmus života zcela změnila.

Může za to stěhování
„Když jsme postavili domek, okolo něhož jsou nádherné louky plné bylinek, vrátila jsem se zpět do časů mamky. A teprve teď jsem ji pochopila. Začala jsem také vše zpracovávat. Dělám nejrůznější sirupy, džemy, dorty. Teď například jahodový a bezinkový,“ líčí s úsměvem. Navíc jezdila na víkendová školení, aby pronikla do různých chuťových kombinací. „A hlavně jsem tam zjistila, že to jde i bez chemických látek. Baví mě to. Hlavně experimentování,“ přiblížila.

Z ořechů i rajčat
Na džemech si obzvlášť zakládá a dělá z nich mnoho druhů. Dokonce ořechový a rajčatový. Zdokonalila se tak, že si zařídila AnnyKrámek. „Když děláte džem, je nutná naprostá čistota. Jahody nakupuji na trhu v Uherském Hradišti. Nejlepší je klasika, ale hodně rodině chutnají nezvyklé kombinace - s mátou, mořskou solí a hořkou čokoládou. V horku mě vždycky osvěží jahodový koktejl," doporučila. 

Osvědčené recepty najdete v tištěném vydání dnešního AHA!.

Přečtěte si
konvalinka34
18. 6. 2019 • 07:45

Nechápu, co je to za senzaci hodnou článku?? Celý život vařím džemy bez chemie!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.